Италиански съдия взе решение да освободи от домашен арест капитана

...
Италиански съдия взе решение да освободи от домашен арест капитана
Коментари Харесай

Италиански съдия освободи капитана на Сий уоч Карола Ракете

Италиански арбитър взе решение да освободи от домакински арест капитана на филантропичния транспортен съд " Сий Уоч 3 " - 31-годишната германка Карола Ракете, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Ракете беше задържана в събота, откакто дебаркира на остров Лампедуза с 40 африкански мигранти на борда, макар възбраната на управляващите за влизане в италиански води. При акостирането корабът ѝ блъсна патрулен катер, който се опитваше да попречи на маневрите му и тя беше упрекната в застрашаването на живота на четирима служители на реда на борда на катера.

Съдийката от сицилианския град Агридженто Алесандра Вела, която в неделя изслуша Ракете, реши нощес, че тя не е нарушила закона, пробивайки морската обсада и че е изпълнявала дълга си да опази човешки живот.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че се е надявал на по-твърд отговор от правосъдната система и даде обещание да експулсира Карола Ракете в Германия колкото е допустимо по-скоро, тъй като тя била " рискова за националната сигурност ", съобщи Франс прес.

Във вторник в Германия през днешния ден имаше митинги в символ на взаимност с Карола Ракете. Стотици стачкуваха в Берлин, Кьолн и Франкфурт, настоявайки за освобождението на 31-годишната немска гражданка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР