Италиански съдия в четвъртък разпореди 59 души, включително бившият главен

...
Италиански съдия в четвъртък разпореди 59 души, включително бившият главен
Коментари Харесай

Съдят 59 души заради срутилия се мост в Генуа

Италиански арбитър в четвъртък разпореди 59 души, в това число някогашният основен изпълнителен шеф на компанията Atlantia Джовани Кастелучи, да бъдат съдени за сриването на мост в Генуа преди четири години, при което починаха повече от 40 души, оповестиха правосъдни източници пред Ройтерс. Процесът ще стартира в Генуа на 7 юли, допълват източниците.

Автомобилният мост, ръководен от автомагистралата Autostrade per l`Italia на Atlantia, се., отнемайки живота на 43 души и разкривайки ужасното положение на разпадащата се пътна инфраструктура на Италия.

Съдия Паола Фаджиони в края на предварителното чуване при закрити порти, което стартира предишния октомври в съда в Генуа, също одобри съглашението, препоръчано от Autostrade и сестринската му компания SPEA за привършване на делото.

Autostrade предложи да заплати един милион евро за споразумяване и 26 милиона евро като отплата на италианската страна за случая, до момента в който SPEA предложи да заплати 810 000 евро за споразумяване.

Миналия юни италианските прокурори желаеха Autostrade, SPEA и 59 лица да бъдат изпратени на съд, само че заплащанията значат, че фирмите повече няма да вземат участие.

В документ за констатациите от следствието, забелязан от Ройтерс, прокурорите са заключили предходната година, че сриването е провокирано от скъсването на носещите кабели вътре в опората на деветия дирек на моста, които са били разяждани от мощно корозивна атмосфера през над 51-та години от живота на моста.

Твърди се, че мениджърите на подразделенията на Atlantia - Autostrade и SPEA са избягвали съответни инспекции на положението на инфраструктурата и не са коригирали съществени проблеми, които са почнали да се появяват единствено няколко години след стартирането в употреба на моста през 1967 г ., се споделя в документа.

Според италианското законодателство компаниите могат да бъдат държани виновни за дейностите на своите чиновници.

Мениджърите и Autostrade и SPEA отхвърлиха каквито и да било непозволени дейности във връзка със сриването на моста.
 Започва реконструкцията на моста
Започва реконструкцията на моста " Моранди " в Генуа

Той рухна през август 2018 година и погуби 43 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР