Италиански политици и неправителствени организации обвиниха в нарушаване на международното

...
Италиански политици и неправителствени организации обвиниха в нарушаване на международното
Коментари Харесай

Нов скандал с мигранти в морето, италиански кораб ги върна в Либия

Италиански политици и неправителствени организации упрекнаха в нарушение на интернационалното право италиански търговски транспортен съд, върнал в Либия 108 мигранти, избавени в интернационалните води, съобщи Франс прес.

Снабдителният транспортен съд „ Асо Вентото “ разкрил мигрантите нощес на лодка на към 60 морски благи северозападно от Триполи ,

демонстрира маршрутът му на уеб страниците за следене на морския трафик.

Мигранти вдигнали протест на избавил ги транспортен съд

Криза в Средиземно море: никой не желае транспортен съд с мигранти

През последните години италианската брегова защита координираше интервенциите си и мигрантите бяха отвеждани в Италия. От предишния месец насам обаче Рим разчита на либийската брегова защита, която разреши на кораба да води мигрантите в Триполи.

„ Либия не е несъмнено пристанище и това може да докара до нарушение на интернационалното право “, разяснява Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, добавяйки, че към момента събира информация по случая.

Германската неправителствена организация Сий Уоч акцентира, ч е

това е първият случай от години, при който италиански транспортен съд връща мигранти в Африка .

Италианският народен представител Никола Фратояни, който сега се намира на борда на транспортен съд на испанска филантропична организация, съобщи пред италиански медии, че не е ясно дали капитанът е работил по указания на италианската брегова защита, само че в случай че е по този начин, това би представлявало доста сериозен казус на групово отменяне.

Мигранти се биха с локални поданици на о. Лесбос

Десетки мигранти изненадаха туристи на испански плаж

През 2012 година Европейският съд по правата на индивида осъди Италия за случай от 2009 година, при който италиански боен транспортен съд върна мигранти в Либия. Тогава в Триполи управляваше диктаторът Муамар Кадафи, който беше свален през 2011 година, след което страната потъна в безпорядък.

По-рано през днешния ден беше обявено, че

корабът „ Водолей “ на филантропичните организации „ Лекари без граници “ и „ Ес О Ес Медитеране “ ще се върне в морето на следващия ден

след едномесечен престой в Марсилия. През юни тази година „ Водолей “ провокира диспути, спасявайки в морето мигранти, които Малта и Италия отхвърлиха да позволен в своите пристанища. В последна сметка той беше признат от Испания, напомня Агенция Франс Прес.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР