Италиански мини гевречета - да си бодвате по едно, две,

...
Италиански мини гевречета - да си бодвате по едно, две,
Коментари Харесай

Италиански гевречета

Италиански мини гевречета - да си бодвате по едно, две, когато минавате около масата

Необходими Продукти

● брашно - 350 г
● бяло вино - 100 мл
● зехтин - 100 мл
● сол - 1 ч.л.
● розмарин - стръкче или великодушна щипка изсъхнал

Начин на подготвяне

Италианските гевречета се споделят още тарали. Макар да се вършат из цяла Южна Италия, са приети за специалитет на област Пулия!

Към тестото за гевреци могат да се прибавят съгласно усета ви лук, чесън, риган, сухи домати, пеперончино, черен пипер, анасонови семена и каквото още с се сетите като фалшификация. Избрах да ви ги показва с розмарин.

Пресейте брашно със солта. Излейте бялото вино и зехтина. Нарежете игличките на стръкче розмарин на доста ситно. Добавете ги към сместа и замесете меко тесто. Оставете го да се отпусне за 10 мин. Тестото е доста прелестно за работа.

От него късайте дребни късчета (по-малки от орех). Направете на фитили, дълги към 10 см и завийте на кравайче, като притиснете двата края. В тенджера налейте към 2 л вода. След завирането и пуснете по десетина и откакто изплуват на повърхността, ги извадете с решетъчна лъжица.

Наредете таралите върху забрадка. Изчакайте да позасъхнат за към 10 мин. Наредете ги в огромна тава, застлана с хартия за печене. Не е належащо да са на разстояние, не се надуват.

Изпечете на 190 градуса в авансово загрята фурна с вентилатор за 20 мин. Извадете гевречетата на решетка и охладете. Много вкусни, хрупкави с пръхкава сърцевина. След като се охладят добре, съхранявайте таралите в добре затворен стъклен буркан.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР