Италиански кмет и двама общински съветници бяха осъдени на затвор

...
Италиански кмет и двама общински съветници бяха осъдени на затвор
Коментари Харесай

Кмет влиза в затвора. Издигнал монумент на фашистки генерал

Италиански кмет и двама общински съветници бяха наказани на затвор поради издигането на паметник на един от топ командирите на фашисткия водач Бенито Мусолини, заяви The Local.

Кметът Ерколе Вири получи присъда от осем месеца, до момента в който двамата общински съветници – по шест месеца. Паметникът на Родолфо Грациани е бил повдигнат в селцето Афиле, намиращо се покрай столицата Рим.

Монументът е коствал €130 000 на локалните данъкоплатци. Кметът и съветниците бяха приети за отговорни по обвинявания в отбрана на фашистките идеали. Грациани е наказан след края на Втората международна война във военни закононарушения.

Ерколе Вири съобщи, че присъдата е политически стимулирана. Той уточни, че няма желание да унищожава паметника. По думите му няма доказателства, че един от най-приближените хора на Мусолини е военнопрестъпник.

Родолфо Грациани командва военните интервенции на италианските въоръжени сили в Африка по време на Втората международна война. Той е единственият от италианските високопоставени военни, останали правилни на Мусолини след преврата на Дино Гранди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР