Италиански бизнесмен отнесе 750 лева глоба и остана 3 месеца

...
Италиански бизнесмен отнесе 750 лева глоба и остана 3 месеца
Коментари Харесай

Италиански бизнесмен “забрави“ български, за да отърве акт за превишена скорост в Пловдив

Италиански предприемач отнесе 750 лв. санкция и остана 3 месеца без брошура, поради шофиране с превишена скорост в Пловдив. Той е бил сниман на 11.02.2021 година в 15:21 ч. на бул. „ Асеновградско шосе “ до бензиностанция „ Лукойл “, в посока гр. Асеновград с джип ауди, благосъстоятелност на огромна пловдивска компания.
Прочетете още
Аудито се е движило със скорост от 111 км./ч, при оптимално позволена скорост за придвижване в обитаемо място от 50 км./ч. Отчетен е толеранс от минус 3% в интерес на лидера на записаната скорост, и по този начин е избрана наказуема скорост от 108 км./ч, което е превишаване на оптимално допустимата с 58 км./ч.

За откритото нарушаване бил формиран акт за определяне на административно нарушаване в който е разказано, че италианецът е нарушил ЗДвП. При съставянето му наличието било разяснено от полицейския чиновник на нарушителя, който от своя страна не възразил и го подписал.

В следствие предприемачът решил да оспорва акта, тъй като не схваща и дума български език. Заявил, че не може да приказва и чете на български език, заради което не схваща какво написа в акта и наказателното разпореждане. В хода на делото очевидец подкрепил изказванието му, само че няколко от разпитаните не. Районният съд обаче не повярвал на задграничния предприемач, че не схваща български и единствено удостоверил глобата.

Решението може да се апелира пред Административния съд в града под тепетата до 29 август.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР