Италианската полиция съобщи, че е задържала алжирец, който вероятно е

...
Италианската полиция съобщи, че е задържала алжирец, който вероятно е
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, дал фалшива самоличност на терориста от базара в Берлин

Италианската полиция заяви, че е задържала алжирец, който евентуално е обезпечил на причинителя на терористичното нахлуване на коледен базар в Берлин Анис Амри подправен документ за идентичност, с който той пътувал от Италия до Германия, съобщи ДПА.

Заподозреният бил задържан в Неапол още предишния месец в границите на следствие, довело до ареста на още седем души. Новината бе обявена едвам през вчерашния ден, предава Българска телеграфна агенция.

Тунизиецът Амри е отритнат претендент за леговище, дошъл в Италия с мигрантски транспортен съд през 2011 година Смята се, че той се е радикализирал в италиански затвори, преди да откри метод да стигне до Германия.

На 19 декември 2016 година той се вряза с камион измежду посетителите на коледен базар в немската столица и умъртви 12 души, след което избяга, минавайки през няколко европейски страни.

Четири дни след нападението 24-годишният Амри дошъл в миланското предградие Сесто Сан Джовани, където бил засечен инцидентно от полицейски патрул и убит..

В официално съобщение италианската полиция уточни през днешния ден, че пет месеца преди офанзивата, на 30 юли 2016 година, Амри бил тестван като пасажер в междуградски рейс по пътя сред Берлин и Цюрих, при което посочил подправена италианска персонална карта.

Предполага се, че тя му е била дадена от арестувания алжирец, който е част от мрежа за подправяне на документи, основана Неапол и разрушена от полицията при седемте ареста.

Разследват се още 11 души. На обвинените са повдигнати обвинявания в незаконно съдружие за подправяне на документи и в подкрепяне на противозаконната имиграция, обвързвана с интернационалния тероризъм.

Срещу арестувания алжирец към този момент има европейска заповед за арест, издадена от Франция, означи италианската полиция. Мъжът бил търсен за търговия с подправени банкноти. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР