Италианската полиция иззе документи на здравното министерство в Рим в

...
Италианската полиция иззе документи на здравното министерство в Рим в
Коментари Харесай

Италианската полиция иззе документи на здравното министерство заради разследване по пандемията

Италианската полиция иззе документи на здравното министерство в Рим в границите на следствие за реакцията в началната фаза на епидемията от ковид, оповестиха два добре осведомени източника, представени от Ройтерс.

Данъчната полиция влезе също в постройката на националния здравен институт в Рим и в централата в Милано на регионалното държавно управление на област Ломбардия, оповестиха източниците.

През пролетта прокурори в северния град Бергамо, най-тежко засегнатия италиански град от пандемията през март и април, започнаха да преглеждат благоприятни условия за търсене на наказателна отговорност за епидемията.

Първоначално следствието се концентрира върху това, за какво регионът на Бергамо не е бил карантиниран като по този начин наречена "червена зона " и за какво болница, от която е тръгнала епидемията, не е била бързо затворена.

Оттогава обсегът на следствието се разшири до инспекция дали признатият преди 15 години народен проект на Италия за случай на пандемии е бил обновен пред експлоадирането на епидемията от ковид, и дали е бил прибавен вярно.

"Това е повода, заради която на полицията е подредено да изземе документи, в това число имейли, електронни известия и протоколи на заседания и полемики от министерството и други публични ведомства ", сподели един от източниците.

На този стадий от следствието то не е ориентирано против съответни лица, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР