Италианската полиция е арестувала девет души, заподозрени във фалшифициране на

...
Италианската полиция е арестувала девет души, заподозрени във фалшифициране на
Коментари Харесай

Полицията в Калабрия разби група за фалшиви здравни договори в полза на мафията |

Италианската полиция е арестувала девет души, обвинени във подправяне на публични здравни контракти в интерес на мафията " Ндрангета “, съобщи Франс прес, представена от Българска национална телевизия.

Финансовата полиция в Реджо Калабрия, Южна Италия, твърди, че обвинените също са крали маски и други защитни средства от лекари и медицински сестри по време на пандемията.

" Заподозрените са присвоили в разгара на пандемичната рецесия персонални защитни средства против COVID-19, като даже са ги отнемали от здравния личен състав, включен в незабавната обстановка “, написа полицията в изказване.

Калабрия, където " Ндрангета “ се усеща вкъщи си, от десетилетия се бори против проникването на мафията в своите обществени институции, изключително с прословутата си едва работеща здравна система, където лечебните заведения работят без подобаващ личен състав, съоръжение и съществени услуги.

Обремененият с задължения недодялан здравен бранш продължава да се ръководи от специфични комисари, откакто два пъти е бил разпускан през последното десетилетие поради връзки с " Ндрангета.

Заподозрените, свързани с разнообразни кланове в групата, са упрекнати в навлизане в здравните управляващи, приемане на доходоносни контракти за разчистване на лечебни заведения и канализация. Представяли са подправени фактури, с цел да извлекат повече пари от здравните управляващи, и принуждават избрани чиновници да предават част от заплатата си - към 250 евро всеки месец, се споделя в изказването.

Обвиненията включват сдружаване с незаконна цел, корупция, измами, изнудване и нелегално ходатайство.

Един от обвинените по случая е финансовият шеф на здравния орган на Реджо Калабрия, а различен е районен консултант, чиято предизборна акция се финансира от някои от обвинените, заяви полицията.

Под домакински арест са още седем души, конфискувани са активи на стойност 12 милиона евро от пет лица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР