Италианската нефтогазова компания Eni съобщи за открито нова газова находище

...
Италианската нефтогазова компания Eni съобщи за открито нова газова находище
Коментари Харесай

Италианската Eni откри находище на газ в Западната пустиня в Египет


Италианската нефтогазова компания Eni заяви за намерено нова газова находище в египетската Западна пустиня, оповестяват локалната новинарска организация Масрави

Находището е на дълбочина от най-малко 17 хиляди фута. Както оповестява организацията „ на дълбочина 17 хиляди фута са открити няколко газоносни пласта “. Събощава се, че новото находище било намерено в границите на работата по огромен перспективен нефтопроект Melehia в Западната пустиня.
Откриването е оповестено,след като в средата на август министерство на петрола на Египет разгласи за подписано съглашение с задгранични компании, измежду които и Eni за изследване на петрол и газ. Общите вложения по това съглашение са за 139 млн. $.

Италианската компания Eni е работи в 83 страни по света е измежду 15-те най-големи в света промишлени компании. Чрез дъщерната си компания International Egyptian Oil Company (IEOC) има 100 % в плана South West Meleiha. Към днешна дата на сектора се добиват 55 хиляди барела нефт дневно.

Eni е и компанията, разкрила огромното газово находище Zohr на шелфа на Египет през 2015 година Потенциалните ресурси на него се правят оценка на 850 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР