Италианската министър-председателка се очаква да посети утре Либия, за да

...
Италианската министър-председателка се очаква да посети утре Либия, за да
Коментари Харесай

Джорджа Мелони заминава за Либия, ще преговаря за доставки на нефт и газ

Италианската министър-председателка се чака да посети на следващия ден Либия, с цел да разиска сключването на съглашение за увеличение на доставките на петрол и газ, съобщи ДПА, базирайки се на източници от либийското външно министерство.

Премиерката ще бъде съпроводена от делегация, в която са включени министърът на външните работи Антонио Таяни и министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози. Двете страни ще обсъдят възможен контракт сред италианската енергийна компания " Ени "  и Националната петролна компания на Либия, показват източници.

В случай на съглашение и двете страни ще сключат контракт, прибавят източници, поискали да останат анонимни.

Италианският всекидневник " Република "  съобщи, че договорката ще докара до удвояване на бъдещите доставки от Либия за Италия. По време на двудневна аудиенция на Мелони в Алжир предишния уикенд Италия разшири партньорството си със страната в търсене на други възможности на съветския петрол и газ.

Мелони би трябвало да се срещне по време на визитата си в Либия с либийския министър-председател Абдел Хамид Дбейба.

Италианската премиерка, която е от крайната десница, приканва Рим и целият Европейски съюз да работят в по-тясно съдействие с Либия, с цел да лимитират притока на мигранти през Средиземно море, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР