Италианската футболна федерация обяви, че по един пасаж от дневника

...
Италианската футболна федерация обяви, че по един пасаж от дневника
Коментари Харесай

В Серия А ще четат дневника на Ане Франк заради изцепките на ултрасите на Лацио

Италианската футболна федерация разгласи, че по един откъс от дневника на немското еврейско момиче Ане Франк ще бъде прочетен преди мачовете от Серия А през тази седмица, с цел да бъде наказан антисемитизма на почитателите на Лацио и да бъде почетена паметта на жертвите на Холокоста.

Тифозите на Лацио сътвориха голям антисемитски скандал

От федерацията по футбол също по този начин обявиха, че мачовете в Серия А, Серия Б, Серия С през тази седмица, както и при дилетантите и юношите, ще стартират с минута безмълвие.

Причината за тази реакция е, че по-рано през предходната седмица ентусиастите на Лацио демонстрираха фотоси на Ане Франк с екипа на Рома на Стадио Олимпико. Младото момиче Ане Франк е умряла на 15-годишна възраст по време на Холокоста. Момичето е прекарала по-голямата част от живота си в Холандия и води дневник, оповестен след края на войната.

Пасажът от дневника, който ще бъде четен преди мачовете, гласи: "Виждам, че светът бива постепенно трансфорат в пустиня, слушам приближаващия гръм, който един ден ще ни унищожи, чувствам страданието на милиони. И все пак, когато погледна небето, само че някакъв метод усещам, че всичко ще се промени, с цел да се постави завършек на тази свирепост и че мирът и спокойствието ще се върнат още един път ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР