Италианската финансова група Intesa Sanpaolo е готова да вземе участие

...
Италианската финансова група Intesa Sanpaolo е готова да вземе участие
Коментари Харесай

Италианската финансова група Intesa Sanpaolo е готова да участва във финансирането на „Северен поток 2“


Италианската финансова група Intesa Sanpaolo е подготвена да вземе присъединяване във финансирането на плана „ Северен поток 2 “, само че единствено в случай че за това не попречат глобите. Това споделя в изявление за РИА Новости ръководителят на съвета на шефовете на банката Intessa (влиза в състава на групата) Антонио Фалико.

„ Чакаме решението на Европейската комисия по този мотив. Засега по разнообразни аргументи то не е взето. Ако решението е позитивно, имам поради неразпространението на глобите върху този план, Intesa Sanpaolo е подготвена да взе участие в него. Ако решението е негативно, само че ние се надяваме това да не стане, то тогава банката няма да участва в плана, както и доста други евентуални участници “ споделя Фалико.

Той отбелязва, че изясненост по този въпрос би трябвало да има в най-скоро време. Във всеки случай, след изборите за президент на Русия това би трябвало да стане ясно, прибавя ръководителят на съвета на шефовете на банката Intessa.

„ Естествено, ние може да финансираме единствено тези сегменти от бизнеса, които не попадат под наказания. Много разгадавам, че държавните ръководители на Германия и Франция към този момент са разбрали, че сходни ограничавания са ориентирани освен против Русия, само че и против Европа. Ако „ Северен поток 2 “ бъде блокиран от американските наказания, стопанската система на Европейски Съюз ще претърпи загуби “, отбелязва Фалико.
Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителството на две тръби по дъното на Балтийско море от Русия до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР