Италианската данъчна полиция е иззела активи на стойност над 141

...
Италианската данъчна полиция е иззела активи на стойност над 141
Коментари Харесай

Италианската данъчна полиция конфискува активи на архитекта, проектирал двореца на Путин

Италианската данъчна полиция е иззела активи на стойност над 141 млн. евро от проектант, който е обвързван с съветския президент Владимир Путин, заяви през днешния ден източник, осведомен с въпроса, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден данъчната полиция популяризира изказване, в което се споделя, че е запорирала активите на " добре прочут експерт " в Бреша, в Северна Италия, споменавайки както претекстове за това хипотетични данъчни нарушавания.

Полицията отхвърли да назове името на лицето в отговор на въпрос на Ройтерс. Но източник, осведомен със случая, е декларирал, че активите са на Ланфранко Чирило, който е проектирал внушителното имение на Черно море в Русия, което стана известно като " двореца на Путин ".

Руският президент отхвърля всякаква връзка с първокласния парцел. В изявление за италианската телевизия по-рано тази година Чирило съобщи, че е проектирал постройката, само че сподели, че тя е била поръчана от частна компания и той не е имал никакви връзки с Путин.

Преди време милиардерът Аркадий Ротенберг сподели, че този комплекс от здания му принадлежи и че там от няколко години се строи апарт-хотел.

Покрай акция на Финансовата армия на Италия в парцела на Чирило в Бреша в италианския щемпел се появиха изказванията, че архитектът – с изключение на за Путин - е работил и за още 44 съветски олигарси.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР