Италианската бутикова автомобилна компания Pagani ще пусне нов модел с

...
Италианската бутикова автомобилна компания Pagani ще пусне нов модел с
Коментари Харесай

Италианци пускат суперкола за 15 милиона долара

Италианската бутикова автомобилна компания Pagani ще пусне нов модел с цена от 15 милиона $. Само 3 такива автомобила ще бъдат създадени, като един от тях е непокътнат за притежателя на компанията

Още през 2013 Pagani оповестиха, че стопират производството на техния суперавтомобил Zonda, с цел да създадат място за новия си модел Huayra. Реалността обаче се оказа малко по-различна, тъй като четири години по-късно към момента има специфични серии на Zonda, които не престават да се продават. А в този момент има и нова, която се споделя HP Barchetta, оповестява Automedia.

От италианската компания потвърдиха, че HP Barchetta е автомобил, основан от нулата, макар че носи добре познатото ни име и има добре известния външен тип на Zonda. За разлика от показаните неотдавна мощно модифицирани версии на класическата Zonda - Fantasma Evo и Riviera, Zonda HP Barchetta е напълно нов автомобил.

От новата версия ще бъдат съединени единствено три бройки, като тази на фотосите ще бъде непокътната за частната сбирка на създателя и притежателя на компанията Орасио Пагани. Всяка една от супер екзотичните машини ще се задвижва от 7.3-литров атмосферен V12 мотор Mercedes-AMG, който е смесен с 6-скоростна механична трансмисия. До момента формалните динамични характерности на колата не са известни, само че в някои модификации този мотор създава 760 к.с., тъй че можем самоуверено да заявим, че Zonda HP Barchetta няма да е сигурно мудна.

Макар че прави 6.0-литровия туин-турбо V12 мотор, който задвижва Pagani Huayra, немската компания AMG от дълго време не се занимава с производството на атмосферни V12 мотори. В тази връзка от централата на Pagani декларират, че моторът на Zonda HP Barchetta е част от остаряла серия, основана преди години особено за модела. Целият автомобил тежи под 1270 кг.

В YouTube изтече и импровизирано видео с новия модел. Според създателя му всяка една от колите от лимитираната серия ще коства 15 млн. $, само че от Pagani не удостоверяват тази информация. Както не излиза наяве и дали това ще бъде в действителност „ последната " Zonda.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР