Италианската армия се подготвя да помогне за налагането на блокада

...
Италианската армия се подготвя да помогне за налагането на блокада
Коментари Харесай

Италия призова армията да помага и да блокира

Италианската войска се приготвя да помогне за налагането на обсада в Италия , откакто общият брой на смъртните случаи от Covid-19 в европейската нация надвишиха тези в Китай , оповестява СиЕнЕн.

Отчаяние в северната част на страната, изключително в тежко засегнатия район Ломбардия, където инфекциите за първи път избухнаха предишния месец, защото лечебните заведения се борят за лекуване на хиляди случаи. А китайските медицински специалисти, помагащи на Италия да се оправи с рецесията, обявиха, че рестриктивните мерки, наложени в Ломбардия, не са " задоволително строги ".

Сега държавното управление се съгласи, че военните могат да бъдат употребявани за подкрепяне на блокадата, сподели ръководителят на района Ломбардия Атилио Фонтана на конференция в петък. " (Искането за потребление на армията) беше признато... и 114 бойци ще са в Ломбардия... към момента е прекомерно малко, само че е позитивно ", сподели Фонтана. " За страдание не следим смяна в наклонността, числата се усилват . "

Досега бойците бяха ситуирани в района, с цел да обезпечат обща сигурност на улиците. Повече от 3400 души са умряли от заболяването в Италия , заяви Италианската организация за гражданска отбрана. Понастоящем броят на смъртните случаи в Китай възлиза на 3242 души, съгласно Световната здравна организация.

Даниела Конфалониери, италианска здравна сестра в Милано , столицата на района, съобщи, че обстановката е толкоз тежка, че мъртвите към този момент не се броят . " Работим в положение на доста огромен стрес и напрежение ", сподели Конфалониери пред " Ройтерс ". " За страдание не можем да ограничим обстановката в Ломбардия , има високо равнище на болест и даже не броим мъртвите. Погледнете новините, които излизат от Италия и вземете поради каква е обстановката в действителност. Това е немислимо. "

Лекар от болничното заведение в Бергамо , различен град на Ломбардия, разяснява пред СиЕнЕн, че е бил ударен толкоз мощно от ковид, че в този момент изпраща пациенти, които се нуждаят от интензивни грижи в други елементи на страната . " Бергамо изпраща пациенти на Института за лекуване в други райони, тъй като се изчерпахме (с места) ", сподели доктор Стефано Маноне в петък, като добави, че отделенията за интензивно лекуване в лечебните заведения в близката Бреша също са цялостни. Бреша е втората най-засегната провинция, съгласно италианския департамент за гражданска отбрана.

Около 50 пациенти са изпратени от Ломбардия в други райони, основно в южната част. По-малко от половината от тях са случаи на Covid-19, съгласно Италианската организация за гражданска отбрана. Кметът на Бергамо разгласи в четвъртък проекти за създаване на полева болница в града , която да помогне за преодоляването на обстановката.

Лекар в Кремона Романо Паолучи разяснява пред " Ройтерс ", че " е видял доста мъртви тук " и че медицинският личен състав се бори да се оправи с неналичието на съоръжение , дългите часове и инфектираните в личните им редици.

" Бих споделил, че сме в края на силите си ", сподели той. " Това е дребна болница и одобряваме доста хора, бих споделил, че потенциалът е завършен. Нямаме задоволително запаси и изключително личен състав, тъй като с изключение на всичко останало в този момент личният състав стартира да се разболява . "

Около 70% от лекуваните в болничното заведение за Covid-19 са оживели , добави той.
 Италия задмина Китай по жертви на ковид, към този момент 3 405 умряли
Италия задмина Китай по жертви на ковид, към този момент 3 405 умряли

Само за денонощие са умряли още 427 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР