Италианската Антимафия - емблемата в Европа за борба с организираната

...
Италианската Антимафия - емблемата в Европа за борба с организираната
Коментари Харесай

Антимафията в Италия хвали спецпрокуратурата ни за акциите срещу олигарсите, ние ще я закриваме

Италианската Антимафия - емблемата в Европа за битка с проведената престъпност, изрази своята поддръжка за Българската спецпрокуратура, повдигнала обвинявания на олигарсите Васил Божков, Бобокови, Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви и така нататък

Подкрепата към българската спецпрокуратура от такава знакова институция в битката с мафията идва на фона на опитите у нас обвиняването да бъде закрито.

Припомняме, че бъдещата четворна коалиция се кани да закрие спецпрокуратурата. Начело на опитите стои президентът Румен Радев, който стартира да нападна обвиняването след тежките разкритията за тежките зависимости на секретаря му по антикорупция Пламен Узунов.

Както ПИК заяви, през вчерашния ден профилирана прокуратура бе определена за началник на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, с мандат от 4 години.

Учредители на организацията са Националната дирекция „ Антимафия и битка с тероризма “ на Република Италия, профилираните прокуратури на Република България, Република Сърбия, Република Словения, Република Северна Македония и Черна гора, Службата за битка с корупцията и проведената престъпност на Република Хърватска, прокуратурите на Босна и Херцеговина, Република Албания и Унгария, както и Националното бюро „ Антикорупция “ на Република Румъния. Република Гърция бе прита като 12 член на организацията, предпочитание за присъединяване е декларирала прокуратурата на Република Австрия.

Специализирана прокуратура е втората след Прокуратурата на Република Сърбия, която оглавява Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР