Италианката София Годжа спечели последния Супер гигантски слалом за сезона,

...
Италианката София Годжа спечели последния Супер гигантски слалом за сезона,
Коментари Харесай

София Годжа спечели Супер Г в Оре

Италианката София Годжа завоюва последния Супер великански слалом за сезона, а представителката на Лихтенщайн Тина Вайрайтер сграбчи за втора поредна година дребната Световна купа в дисциплината.

 Корейски майстори на бабуните отстранени вечно за непочтено държание
Корейски майстори на бабуните отстранени вечно за непочтено държание

Двамата са отправили обиди към съотборнички, нежелаещи да изпият по едно пиво с тях

Пистата в шведския курорт Оре беше скъсена с към 300 метра и стартът беше свален с 90 метра надолу, тъй като мощният вятър сложи под заплаха провеждането на надпреварата. Това накара скиорките да карата доста нападателно.

Тина Вайрайтер трябваше да не позволява единствената ѝ съперничка за дребния глобус Лара Гут (Швейцария) да не завоюва и да не е с две позиции пред нея. Вайрайтер се спусна консервативно, с цел да си обезпечи добър точков актив. Докато Гут рискува, падна първоначално и интригата завърши.

В самото съревнование водачките се смениха няколко пъти. След Вайрайтер, швейцарката Мишел Гизин се спусна чудесно и даде поръчка за успеха. Но не по този начин мислеше германката Вииктория Ребенсбург, която смачка и времето на Гизин.

София Годжа, след извоюваната дребна купа в спускането през вчерашния ден, през днешния ден беше доста нападателна и с съвсем мъжко каране завоюва първото място. Линдзи Вон не можа да откри най-хубавата линия и финишира трета.

Неочакванта олимпийска шампионка Естер Ледецка имаше чудесно междинно време, само че направи дребна неточност. Това я накара да се откаже и да не подхваща повече опасности.

Класиране в " Супер Г " за Световната купа в Оре (Швеция):
1. София Годжа (Итлия) 1:07.92 мин.
2. Виктория Ребенсбург (Германия) 1:08.24
3. Линдзи Вон (САЩ) 1:08.45
4. Мишел Гизин (Швейцария) 1:08.67
5. Федерика Бриньне (Италия) 1:08.85
6. Тина Вайрайтер (Лихтенщайн) 1:09.00
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР