Италианката София Годжа направи голяма крачка към спечелването на малкия

...
Италианката София Годжа направи голяма крачка към спечелването на малкия
Коментари Харесай

София Годжа направи нова крачка към титлата в спускането с победа в Кран Монтана

Италианката София Годжа направи огромна крачка към спечелването на дребния бистър глобус в дисциплината втурване от международната купа по ски-алпийски дисциплини за дами, откакто приключи на първото място в Кран Монтана. Тя съвсем сигурно ще завоюва купата в едно от оставащите две надпревари до края на сезона.

Годжа господства от началото на сезона в спускането, само че изпита огромно отчаяние на международното състезание, където бе дисквалифицирана. В Куршевел шампионка изненадващо стана канадката Жасмин Флюри, която финишира едвам 17-а през днешния ден.

Спускането в Кран Монтана стартира близо 26 часа след авансово плануваното начало, откакто в събота трасето бе покрито от мъгла, а в неделя тя бе заместена от изобилен снеговалеж. В последна сметка скиорките стартираха, само че с изострено внимание поради тук-там заледеното и тук-там меко трасе.

View this post on Instagram
A post shared by Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine)

Норвежката Ранхилд Мовинкел зададе темпото с пети стартов номер и време 1:27.24 минути, само че скоро по-късно Годжа усъвършенства доста достижението й. Италианката преодоля трасето с време 1:26.81 минути и 0.43 секунди по-бързо от норвежката.

Времето на Годжа остана отпред до края, като с това тя завоюва в дисциплината за пети път през сезона и за 17-и в кариерата си. Зад италианката се подреди носителката на международната купа от 2020 Федерика Бриньоне, която изостана с 0.15 секунди. 27-годишната французойка Лора Гош пък записа първи подиум в кариерата си, откакто досега най-хубавото й класиране за международната купа бе пето място. Тя изостана с 0.41 секунди на третата позиция.

Мовинкел остана с четвърто време, а единствената действителна съперничка на Годжа в дисциплината Илка Щухец финишира едвам девета. Така разликата сред двете набъбна до 179 точки и Годжа се нуждае от класиране в топ 10 в Норвегия или Андора, с цел да завоюва трофея в спускането.

View this post on Instagram
A post shared by Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine)

В генералното класиране водач и съвсем сигурен първенец за пети път е американката Микаела Шифрин, която е в отмора след международното състезание. За второто място спорят Петра Влъхова и Лара Гут-Бехрами, които приключиха надлежно 22-а и 13-а в Кран Монтана.

Челна шестица от спускането в Кран Монтана:


1. София Годжа, Италия - 1:26.81 минути
2. Федерика Бриньоне, Италия - 1:26.96

3. Лора Гош, Франция - 1:27.22

4. Ранхилд Мовинкел, Норвегия - 1:27.24

5. Йоана Хелен, Швейцария - 1:27.43

6. Приска Нюфер Швейцария - 1:27.46
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР