Италианката Федерика Бриньоне спечели супергигантския слалом в Квитфьел, Норвегия, кръг

...
Италианката Федерика Бриньоне спечели супергигантския слалом в Квитфьел, Норвегия, кръг
Коментари Харесай

Бриньоне взе Супер-Г в Квитфьел, Гут-Бехрами докосва големия глобус

Италианката Федерика Бриньоне завоюва супергигантския слалом в Квитфьел, Норвегия, кръг от Световната купа по алпийски ски. Италианката бе доста по-бърза от конкуренцията през днешния ден и остави на повече от половина секунда всичките си съпернички.


Швейцарката Лара Гут-Бехрами продължи със мощното си показване в последните седмици и финишира на второ място, на 0.61 секунди от победителката. Топ 3 добави чешката звезда Естер Ледецка (+0.79 секунди).

С вчерашната си победа и днешното второ място в Норвегия, Гут-Бехрами към този момент е напълно покрай спечелването на втори огромен бистър глобус. Тя има преднина от 326 точки пред американката Микаела Шифрин, която към момента се възвръща от травма. Шифрин разгласи, че възнамерява да се върне на пистата за двата старта в Оре, Швеция идната седмица. До края на сезона остават общо шест старта, тъй че възможностите на Шифрин да отбрани купата си са дребни. Предимство за нея е, че четири от стартовете са в техничните дисциплини, където тя господства в последните години.

В класирането за дисциплината Гут-Бехрами има задатък от 69 точки пред австрийката Корнелия Хютер, която през днешния ден финишира на седма позиция. Швейцарката е водач и в подреждането за спускането и гигантския слалом.

Следващите стартове при дамите са на 9 и 10 март в Оре. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР