Италианецът Яник Синер призна, че успехът му срещу световния номер

...
Италианецът Яник Синер призна, че успехът му срещу световния номер
Коментари Харесай

Синер: Успехът срещу Алкарас е един от най-добрите ми мачове

Италианецът Яник Синер призна, че триумфът му против международния номер 1 в тениса Карлос Алкарас на полуфиналите на шампионата в Маями, е измежду най-хубавите му мачове в кариерата, съобщи " Ройтерс ".

Неговият героичен триумф с 6:7 (4), 6:4, 6:2 смъква Алкарас от върха на международния тенис, където от понеделник ще се върне Новак Джокович.

" Със сигурност е една от най-хубавите ми победи. Мисля, че и двамата играхме на доста, доста високо равнище ", счита италианецът.

" В третия сет видях, че има компликации. Опитах се да натисна, изключително в първия гейм, когато сървираше със остарели топки и беше по-лесно за ретури ", изясни той.

" Мисля, че трансформирах някои неща от Индиън Уелс насам и съм доста благополучен от това ", сподели още Синер.

Той ще играе във финала против руснака Даниил Медведев в търсене на първата си купа от шампионат от сериите " Мастърс 1000 ". Досега италианецът не е печелил против Медведев в пет мача.

" Тук изискванията са разнообразни от Ротердам. Радвам се, че ще играя още веднъж против него на край. Миналия път изгубих, само че ще дам най-хубавото. Ще се опитам да направя някои промени, като против Карлос. Чувствам се добре на този корт ", добави тенисистът.

Автор: Христо Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР