Италианецът Кристиано Джарета е пред напускане на ЦСКА-София. Договорът на

...
Италианецът Кристиано Джарета е пред напускане на ЦСКА-София. Договорът на
Коментари Харесай

Кристиано Джарета напуска ЦСКА-София?

Италианецът Кристиано Джарета е пред овакантяване на ЦСКА-София. Договорът на спортния шеф изтича през лятото и на този стадий той не е получил предложение за подновяването му. Така съвсем несъмнено ще се стигне до разлъка сред двете страни. Той дойде в ЦСКА-София при започване на 2019 година. Неговата съществена роля бе да спомага за привличането на перспективни задгранични попълнения на “Армията”.
 Спортният шеф на ЦСКА-София също няма гаранции за бъдещето От идващия сезон трансферната политика на “червените” ще претърпи цялостна смяна и ще се залага главно на български футболисти, което прави наличието на Джарета ненужно. Освен това бюджетът ще бъде съществено понижен, а заплатата на някогашния началник в Удинезе надалеч не е от ниските в клуба. Директорът има оферти от второто равнище в италианския футбол и най-вероятно ще продължи кариерата си в своята татковина. Неговото семейство също избира да остане на Апенините.

Джарета ще бъде запомнен главно с два прехвърлянето - на сънародниците си Диего Фабрини и Стефано Белтраме. Първият се оказа безспорен неуспех. Дошлият през предишното лято Фабрини изигра едвам няколко мача за “червените” преди да изиска да скъса договора си заради “лични причини” и да се завърне в румънското състезание. За разлика от него, пристигналият при започване на тази година Белтраме загатна за сериозна класа. Дошлият от Ювентус халф е един от дребното чужденци, които ще останат на “Армията” и през идващия сезон.
 Царско село - ЦСКА-София @@@
В останалите процеси на “Армията” Джарета имаше периферна роля и съгласно мнозина по този начин и не се е вписал в българската футболна реалност.

Източник: bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР