Италианецът Елиа Вивиани от отбора на Quick-Step Floors постигна втора

...
Италианецът Елиа Вивиани от отбора на Quick-Step Floors постигна втора
Коментари Харесай

Вивиани с втора етапна победа на Вуелтата

 Саймън Йейтс е новият водач във Вуелтата
Италианецът Елиа Вивиани от тима на Quick-Step Floors реализира втора етапна победа в тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания и общо шеста в огромните обиколки през 2018 година.

Вивиани, който завоюва четири стадия в Обиколката на Италия, победи в десетия главно равнинен стадий на Вуелтата от Саламанка до Фермосейе, като преодоля дистанцията от 177 километра за 4:08.08 часа. Той изпревари във финалния спринт Петер Саган (Словакия; Бора) и сънародника си Джакомо Ницоло от Trek-Segafredo.

Водачът в генералното класиране Саймън Йейтс (Великобритания; Mitchelton-Scott)) имаше проблеми със спукана гума, само че съумя да навакса и приключи в главната група. Така Йейтс резервира лидерската си позиция с общо време 41:03.00 часа, като остана със секунда задатък пред представителя на домакините Алехандро Валверде от Movistar Team.

Трети на 14 секунди остана колумбиецът Найро Кинтана (Movistar Team), който също трябваше да сменя спукана гума по време на стадия, само че не позволи в допълнение закъснение. С второто си място през днешния ден Саган излезе отпред в класирането за зелената фланелка. Той събра 83 точки и поведе с две пред Алехандро Валверде.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР