Италианецът Джани Москон от отбора на Sky беше дисквалифициран от

...
Италианецът Джани Москон от отбора на Sky беше дисквалифициран от
Коментари Харесай

Джани Москон e дисквалифициран от Тура заради удар по друг състезател

 Датчанин завоюва 15-ия стадий в Тура, без промени на върха  Фрактура на гръбначен прешлен принуди Винченцо Нибали да завърши с Тура
Италианецът Джани Москон от тима на " Sky " беше дисквалифициран от тазгодишната колоездачна обиколка на Франция, откакто удари различен играч при започване на 15-ия стадий от конкуренцията.

Организаторите на Тура и представителите на Международния колоездачен съюз цитират точка 12.1040.30.1 от регламента на UCI, който гласи: " При акт на принуждение измежду състезателите е допустима дисквалификация при положение на сериозна експанзия ".

Това напълно не е първият случай, обвързван с италианския играч, който предходната година беше осъден за шест седмици от личния си тим поради афектиран език на расистка основа.



" Съдиите го изгониха, тъй като е блъснал член на тима Fortuneo–Samsic ", заяви за Ройтерс неизвестен член на комисията.

Състезателите на " Sky "  често биват освирквани на Тур дьо Франс през тази година. Защитаващият купата си Крис Фруум даже бе плеснат по рамото от почитател по-рано през седмицата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР