Италианецът Алесандро де Марки спечели 11-ия и най-дълъг етап от

...
Италианецът Алесандро де Марки спечели 11-ия и най-дълъг етап от
Коментари Харесай

Италианец спечели в дъжда най-дългия етап от Вуелтата

 Вивиани с втора етапна победа на Вуелтата
Италианецът Алесандро де Марки завоюва 11-ия и най-дълъг стадий от колоездачната обиколка на Испания - 207,8 километра от Момбей до Луинтра.

Състезателят на BMC Racing се оправи с тежкия временен стадий за 4 часа, 52 минути и 38 секунди, като остави на 28 секунди зад себе си колумбиеца Джонатан Рестрепо от Katusha-Alpecin и на 59 секунди сънародника си Франко Пелицоти от Bahrain-Merida.

В самия завършек на стадия колоездачите бяха в допълнение затруднени и от проливния дъжд, който се изля, само че все пак огромни разбърквания след преполовяването на надпреварата по този начин и не настъпиха.

Лидер с остава британецът Саймън Йейтс от Mitchelton-Scott, който през днешния ден приключи 16-и на 2:02 минути зад спечелилия. Със същото време, само че на 12-а позиция мина и испанецът Алехандро Валверде от Movistar Team, който в общото класиране продължава да изостава от Йейтс с 1 секунда. Трети е съотборникът на Валверде Наиро Кинтана от Колумбия, който има 14 секунди пасив по отношение на Йейтс.

В утрешния 12-и стадий колоездачите ще би трябвало да се оправят с две височини от трета категория и ще изминат 181,1 километра от Мондонедо до Маньон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР