Историята започва на 27 декември миналата година, когато варненката Лиляна

...
Историята започва на 27 декември миналата година, когато варненката Лиляна
Коментари Харесай

БГ майки във Франция спасяват бедстваща българка в Нант

Историята стартира на 27 декември предходната година, когато варненката Лиляна Маринкина, 39 годишна, отпътува за Франция след спогодба със свои познати да поеме грижата за стара болна жена. Тя е самотна майка с две деца, цялостни отличници, сестра и е болна и има потребност от интервенция и по този начин подбудите да тръгне, изключително към Коледа, когато незабавно се търсят заместници на болногледачи с заричане за по- високо възнаграждение, са ясни. Чували сме, чели сме за схеми за машинация , направени от компания, само че в тази ситуация става дума за персонален контакт, който, обаче, повече не откликва .

Така дамата се оказва сама в Нант, без пари, без да знае езика, без познати . Прекарва дните на гарата в Нант, а нощите- в чакалнята на незабавно поделение в близка болница. До момента, когато към 9 януари пуска вик за помощ в групата БГ мами в Нант. Нашите сънароднички виждат тревожните думи в потока от въпроси с характерен емигрантски темперамент - от споразумяване на българско поданство на новородени деца до предписания за бисквитени торти и реагират. Някои са безапелационни през цялото време, че става дума за машинация - и това се случва. Задават на дамата въпроси, тя не е изключително словоохотлива, даже блокира няколко. Мирела Парашкевова, обаче, не стопира дотук. Отива персонално в чакалнята на гарата в Нант, открива дамата и беседва с нея. Убеждава се, че бедата е действителна и Лиляна не е от тия, които злоупотребяват с добрината на другите. Тя в действителност има потребност от помощ.
Успяла е да стигне до OFFI- френска работа за имигранти и интеграция, откъдето и купуват билет за връщане за 16 януари, сряда. Дотогава, обаче, тя би трябвало да продължи с бездомното си битие измежду зима. И тук дамите се провеждат на момента, събират пари, наемат и стая в хотел за четири нощувки, доставят я с храна, събират даже още малко пари, с цел да не се връща с празни ръце вкъщи при децата си. Полетът е от Париж, до такава степен ще бъде закарана гратис от българин, който се занимава с превоз. Пристига в София половин час след среднощ.

" Живот и здраве, на топло съм, добре съм ", написа Лиляна Маринкина и благодари на всички, които и подадоха ръка- Мирела Парашкевова, Милена Трифонова, Ива Ковачева, Сокол Гюлфи, още доста, които безусловно за два дни се сплотиха, с цел да я извадят от бедата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР