Историята познава много случаи, когато хората са живели 130 и

...
Историята познава много случаи, когато хората са живели 130 и
Коментари Харесай

„Човек може да живее до 280 години“: тайните на дълголетието от доктор Неумивакин

Историята познава доста случаи, когато хората са живели 130 и 150 години и в това време са останали много витални и здрави, написа в книгата си „ Дълголетие. Безсмъртен ли е индивидът “ Иван Павлович Неумивакин, лекар на медицинските науки.

„ Според изчисленията на учените продължителността на живота на всеки организъм може да бъде от 7 до 14 интервала от време, през които той доближава зрялост “, споделя Неумивакин. „ Човек доближава зрялост на 20-25 години, затова можем да живеем 280 години! “

Всъщност съгласно тази формула животът на един здрав човек може да бъде от 140 до 350 години!

Звучи ужасно, несъмнено, само че действително ли е?

Като образец Неумивакин цитира продължителността на живота на древен герои, живели 900 години. Той също по този начин споделя историята на китаец на име Ли Чуню-йонг, който е роден през 1677 година и умрял през 1933 година, т.е. живял е 256 години. Този факт е документиран.

Неумивакин също споделя, че хората не умират от напреднала възраст, те умират от заболявания. И в случай че тялото може да остане крепко за дълго време, тогава продължителността на живота ще се усили доста.

Докторът твърди, че класическата медицина лекува не повода, а следствието от заболяването. Докато главната причина за доста болести е общото положение на душата и тялото на индивида. Ако ги хармонизирате, заболяванията ще изчезнат сами.

И по този начин, какви способи за удължение на живота са налични за хората?

1. Първото нещо, на което Неумивакин обръща внимание, е понижаване на калориите и количеството употребявана храна

„ Парадоксалната тактика на полугладно битие удължава живота на съвсем всички живи организми “, споделя ученият.

Излишната храна се отсрочва в червата и стомаха под формата на несмлени останки и образува гнилостна среда. Именно тя след това се трансформира в плодородна почва за доста болести.

За да предотвратите това, би трябвало да ядете по-малко животинска храна и повече растителна, тя съвършено „ опустошава “ всички ненужни натрупвания от тялото.

Вторият неочевиден метод за удължение на живота е психологическият.

Професор Неумивакин приказва за вярата в положителните каузи, хубавите действия и позитивното отношение към света. Усмивката и насладата подтикват всички жизненоважни процеси в организма и покачват имунитета.

„ Здравият, положителен разум поражда … душевна настройка за излекуване на тялото “, споделя Неумивакин.

„ Особено мощни разрушителни фактори за здравето са отрицателните мисли, страхът и неговите производни, безпокойствие по каквато и да е причина, лакомия, ревнивост, злоба, яд, неприязън, възмущение, страдание към себе си и другите, неприятни интуиции. “

Третата загадка на доста дълголетници е пиенето на доста вода.

Много от нашите органи и кафези не могат да работят без непрекъснато „ навлажняване “, поради което с възрастта, в случай че човек стартира да пие по-малко, те в действителност „ се свиват “. Неумивакин поучава да пиете вода, а не кафе или чай.

„ Колкото повече една клетка е обезводнена, толкоз повече тя зависи от силата от приема на храна, което способства за натрупването на мазнини, а тялото получава сила от потреблението на протеини и нишестета. Не е ли това, което кара хората да затлъстяват? “

Друг метод за удължение на живота е способността да управлявате страстите си.

Колко постоянно се ядосваме от дейностите и думите на други хора! Понякога те даже не се отнасят непосредствено до нас и ние внезапно започваме да се ядосваме, дразним, да нервничим.

Околните хора като че ли „ пробиват “ нашата защитна обвивка и ни лишават от сила. Но в действителност не можем да „ разтворим “ тази сила, просто би трябвало да не реагираме на външни тласъци, да не одобряваме думите на други хора драговолно.

„ … по време на кавга те протягат ръка не на вас, а на вашата сила, която липсва на този, който ви наскърбява. След като я е „ изял “, той възвръща своята за известно време. Ако знаете по какъв начин да се сдържате във всяка обстановка, доста проблеми ще бъдат решени сами. “

И последният съвет за удължение на живота от Неумивакин е непрекъснатото придвижване. Редовната физическа интензивност, даже и дребна, усъвършенства работата на кръвоносната система, вътрешните органи, покачва защитните сили на организма и усъвършенства настроението.

Иван Павлович Неумивакин е лекар на медицинските науки, професор. От 1959 година, в продължение на 30 години, той се занимава с галактическа медицина: създаване на способи и средства за оказване на здравна помощ на астронавти по време на полети с друга дълготрайност. Ясно е, че единствено най-хубавите от най-хубавите експерти могат да вземат участие в сходни планове.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР