Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, научихме

...
Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, научихме
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие с потресаващ разказ за преживяното

Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно принуждение, научихме от бТВ. След следващия случай на тежък побой от някогашния ѝ брачен партньор, осъществен на улицата и пред очите на 4-годишния им наследник, Траянка потърси помощ за издаване на заповед за незабвана протекция, тъй като се опасява за живота си.

Този уикенд пък пристигна новината за следващата жертва на домашно принуждение – 43-годишна жена беше открита мъртва в дома на брачна половинка ѝ в Перник. 41-годишният Димитър Димитров е арестуван за съзнателно ликвидиране.

Траянка Атанасова описа своята история в предаването „ 120 минути “.

„ Всичко стартира, когато забременях. Започнаха фамилните кавги. Първо – душевен тормоз, след това – физически. Започна се с пестник, след това удари и побой. Изпадала съм в безсъзнание, когато бях бременна в осмия месец “, сподели младата жена.

Когато ражда сина им, Траянка взема решение, че не желае детето да е очевидец на кавги и принуждение и е поискала и получила бракоразвод.

Контактите с някогашния ѝ брачен партньор не престават поради детето. Търсил е детето от време на време, когато той реши. Преди последния побой, след който дамата подава сигнал в полицията, бащата не е търсил сина си една година.  

Виждат се, с цел да даде детето, заплашва я, че ще подаде сигнал, че не му дава постоянно да вижда сина си. Тя му отвърнала, че в действителност той е този, който не идва да вижда постоянно детето, нито заплаща прехрана.

„ Той сподели, че няма аз да му споделям по кое време да идва да взима детето. Удари ми пестник, свлякох се на земята. Започна да ме влачи за косата... С едната ръка ме държеше за косата, а с другата ми биеше юмруци “, описа Траянка Атанасова.

Тя признава, че дълго е търпяла насилието, преди да подаде сигнал. 8 месеца след развода се е върнала при някогашния си брачен партньор. Стигнало се и до счупено ребро.

„ Търпяла съм, тъй като желаех детето ми да има татко “, споделя дамата.

Траянка се оплака и от първата реакция на полицията и счита, че без намесата на медиите, нямаше да се стигне до ограничаващата заповед и тя щеше да е следващата жертва на брачен партньор принудител. " Къде е законът? Не са го задържали за нарушение на ограничаваща заповед, тъй като тъкмо когато служителите на реда идват, той се качва в колата и си потегля с роднините си. Защо не е арестуван за 24 часа? Ако не бяха медиите, щах да съм следващата от всички жертви дами. Нямаше безусловно никой да ми обърне внимание, а да има: " А някаква си там е яла пердах от някогашния си брачен партньор. Полицаят ми сподели: " Сигурно ти е строшен носът. Има нещо по този начин да те пребие. Явно е имало нещо друго ", описа дамата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР