Историята на 10-годишно индийско момиче, забременяло след изнасилване, е в

...
Историята на 10-годишно индийско момиче, забременяло след изнасилване, е в
Коментари Харесай

Как 10-годишно индийско момиче забременя, а съдът му отказа аборт

Историята на 10-годишно индийско момиче, забременяло след обезчестяване, е в центъра на медийна стихия в Индия, написа Би Би Си (BBC).

Наскоро съдът отхвърли на детето правото на аборт поради напредналия етап на бремеността му. Искът бе подаден от родителите на момичето, което към момента не е нясно със положението си.

В Индия изнасилиха групово жена за наказване

4 смъртни присъди за груповото обезчестяване в Индия

Случаят е фрапантен даже за Индия, където половото принуждение над деца е плащещо публикувано. Статистиката сочи, че дете на по-малко от 16 години е изнасилвано приблизително на всеки 133 минути, а такова под 10 години - един път на 13 часа. 244 милиона дами в страната са се омъжили преди да навършат 18.

"Има доста случаи на забременели девойки на 14 или 15 години, само че това е първият случай, за който знам, на 10-годишно дете ", съобщи Махавир Сингх от Службата за правни услуги в Шандигарх - родният щат на момичето.

Предполагаемата причина за бременността му е поредност от изнасилвания, осъществени от родственик - братовчед на майка му.

В момента този човек е в ареста и чака делото си.

BBC News - India media storm over 10-year-old pregnant rape victim https://t.co/TLcnNMI5YI Sick to my stomach. This poor little girl!
— CK Mackenzie (@ck_mackenzie) August 7, 2017
Самото момиче е описвано като щастливо дете, което обича да рисува, а наред с това в учебно заведение му вървят британския и математиката.

На 28 юли Върховния съд в страната се произнесе срещу петицията на момичето да се разреши аборт. Причината е, че бременността е в 8-мия месец и здравната процедура ще е рискована.

Към момента плодът също е в положително положение. Местните закони не разрешават аборт след 20-тата седмица, с изключение на при съществуване на медицински доказателства, че животът на майката не е заплашен.

През последните години броят на сходни правосъдни искове се усилва и се упорства за изключения от правилото за 20-те седмици. Причината е, че доста деца забременяват след обезчестяване и дълго време не са наясно със положението си.

В този случай бременността е открита преди едвам три седмици, откакто детето се оплакало от болки в стомаха и майка му го завело на доктор.

Момичето няма визия какво му се е случило, а все още родителите му го лъжат, че има огромен камък в стомаха му. Те също не разпознали признаците, тъй като детето им постоянно било "здраво и пълничко ".

No one knew this 10-year-old girl in India was pregnant until she was too far along for a legal abortion. Now what? https://t.co/bHi8rn8wtn
— New York Times World (@nytimesworld) July 28, 2017
Държавни чиновници, работещи по случая, разказват фамилията като "много положителни хора, които са толкоз елементарни, че не са осъзнали какво този човек е направил на детето ".

В момента шокираните родители би трябвало да се оправят и с нараснало медийно внимание и неетичното държание на доста публицисти. Някои от тях се пробвали да се промъкнат в дома им под претекст, че са обществени служащи, с цел да изскопчат още елементи от историята, която сега вълнува всички.

През това време родителите се тормозят за здравето на детето си. От една страна поради невръстната му възраст и вродени сърдечни проблеми. От друга, тъй като всяка година 45 000 индийки умират при раждане, а при тези под 15 години шансът за драматичен излаз е двойно по-голям.

Медицинските специалисти също по този начин предвещават, че е доста евентуално детето да получи неизлечими психологични контузии от прекарването.

Сигурно е, че новороденото, което се чака в средата на септември, ще остане под грижите на обществените служби, защото фамилията на майка му не желае да има нищо общо с него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР