Историята е колкото криминална, толкова и забавнаИстория - колкото криминална,

...
Историята е колкото криминална, толкова и забавнаИстория - колкото криминална,
Коментари Харесай

Пенсионерка изгони крадци, налагайки ги с пръчка в плевенско село

Историята е колкото престъпна, толкоз и занимателна

История - колкото престъпна, толкоз и занимателна. 70-годишна жена изгони крадци от вкъщи си, налагайки ги с пръчка. Случаят е от сряда вечерта в плевенското село Одърне.

Жената, изгонила маскирани от вкъщи си с пръчка измежду нощ, се споделя Иваничка Христова. „ Уж ме е боязън, като ги видях с качулки и маски. Ама да се взема решение - да ме убиват. Държаха револвери в ръцете, а аз го ударих с пръчката ”, описа тя пред камерата на.

70-годишната Иваничка и 78-годишният ѝ брачен партньор Ради от село Одърне за първи претърпяват опит за обир в нощта на 8 февруари, в 01:30 часа след среднощ. Жената била будна пред тв приемника. „ Така се чукна и аз отворих пердето и двама с маски и качулки. Само очите. И се уплаших. Какво вършат на вратите? Те три пъти викат да разтварям и аз им споделих: „ Марш от тук ”. Разбиха вратите и аз крещя на Радко да става. И те: „ Давай парите! ”. Какви пари? Ние сме небогати хора. От къде да ги взема, че си влезнал ”, споделя старата жена.

Иваничка и Ради живеят непретенциозно и оскъдно. С дребните си пенсии. И двамата са с пенсии от по 400 лева Тя е работила в локалното учебно заведение над 20 години. Била е хигиенист. 70-годишната Иваничка бързо не помни за уважението и възпитанието от учебното заведение при типа на двамата маскирани.

Възрастната жена е дала изложение на нападателите – млади мъже с маски. Но нищо повече. Полицията в Плевен ги търси, а Иваничка и Ради дежурят на пост през нощта, очаквайки крадците да се върнат. „ Страх ни е. Нощес е седнал до печката, а след това аз станах, а той – спи ”, признава пенсионерката. Въпреки страха, Иваничка Христова е подготвена още веднъж да се отбранява, само че този път не с пръчка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР