ИСТОРИЯ: Тъй като боевете продължават да се разрастват в Мианмар,

...
ИСТОРИЯ: Тъй като боевете продължават да се разрастват в Мианмар,
Коментари Харесай

Мианмар нарежда на правителството да се подготви за извънредно положение

ИСТОРИЯ: Тъй като боевете не престават да се разрастват в Мианмар, хиляди избягаха през границата с Индия през последните дни.

С индийското външно министерство съобщи в четвъртък (16 ноември) е надълбоко угрижен за обстановката покрай границата.

С ескалацията на спора военните управници на Мианмар подредиха на целия държавен личен състав и на тези с боен опит да се приготвят да служат при положение на изключителна обстановка.

Съобщението от формален представител в четвъртък (16 ноември) пристигна, когато хунтата заяви за „ тежки офанзиви “ от въоръжени бунтовници в три щата.

Този кадър, оповестен в обществените медии от National Правителството на единството на 9 ноември претендира да покаже по какъв начин нейните военни подпалват държавна казарма в пандиза Калай, Северен Мианмар.

Ройтерс не съумя да ревизира без значение мястото или датата, на която са снимани видеоклиповете.

Военните на Мианмар се борят с етнически малцинства и други протести от десетилетия.

Но превратът от 2021 година, при който военните завзеха властта, докара до невиждана съгласуваност сред антивоенните сили.

Говорейки с Ройтерс в четвъртък, анализаторът Джейсън Тауър сподели, че армията в този момент е изправена пред „ екзистенциална рецесия “, защото бунтовниците против хунтата са отправили най-голямото предизвикателство към армията от години.

„ Ясно е, че нещата са към този момент не е стабилно за армията на Мианмар. В един миг или ще би трябвало да се откаже от доста обилни елементи от територията, или може даже да бъде заставен да направи евентуално още по-големи отстъпки. И по този начин, армията на Мианмар съгласно мен е изправена пред екзистенциална рецесия в този миг.

Във видеоклипове, оповестени онлайн тази седмица от антивоенни сили в щата Каях в източната част на Мианмар, ранените бойци на хунтата наподобява се предават.

Във видеото боецът може да бъде чут да споделя на бойците на хунтата: „ Готови сме да ви гръмнеме тъкмо в този момент, само че няма да го създадем. Вдигнете бялото знаме и излезте, нищо няма да се случи на вие. ”

Ройтерс съумя да удостовери местоположението на видеоклиповете. Не съумя без значение да удостовери датата, на която са снимани.

Сблъсъците изпратиха бежанци във всички прилежащи на Мианмар страни.

В допълнение към хилядите, които са избягали в Индия от северозападния щат Чин, ескалиращото принуждение също е предиздвикало хора да влизат на китайска територия, с цел да търсят леговище, съгласно китайското външно министерство в четвъртък.

Съседите на Мианмар от Югоизточна Азия се пробваха да насърчат кротичък развой, само че генералите значително подцениха напъните им.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР