Историите за истински престъпления никога не омръзват. Всеки, който следи

...
Историите за истински престъпления никога не омръзват. Всеки, който следи
Коментари Харесай

Истинската история за убийството на Бети Гор в Любов & Смърт по HBO Max

Историите за същински закононарушения в никакъв случай не омръзват. Всеки, който следи престъпния род постоянно, изцяло схваща за какво е по този начин. Последните дни от живота на някого и с напрежение търсене на истината могат да са толкоз плашещи, колкото и завладяващи. Точно по тази причина почитателите на този вид сюжети чакат с неспокойствие премиерата на новия Max Original минисериал " Любов & Смърт " с най-младата от холивудските сестри Олсън в основната роля - Елизабет Олсън.

34-годишната Олсън надалеч не е единственото огромно име в продукцията. Режисьор е Лесли Линка Глатър, придобила международна известност с работата си по " Mad Men " и " Homeland ". Изпълнителните продуценти на сериала седят и зад други две хитови продукции на HBO - " Големите дребни неистини " и " Отмяната ". Сценарият е дело на добре познатия на киноманите Дейвид Кели ( " Али Макбийл ", " Адвокатите от Бостън ", " Големите дребни неистини ", " Отмяната ", " Анатомия на абсурда " ).

Сюжет

" Любов & Смърт " води в Тексас през 1977 година Кeнди Монтгомъри и брачният партньор ѝ, електротехникът Пат, се местят в града и стартират да посещават локалната методистка черква. На пръв взор Канди е типична средностатистическа стопанка - любяща майка на две деца и изцяло предана на своя брачен партньор.

Макар все по-често да стартира да се усеща неудовлетворена от живота си, Кeнди се уповава на Бог и счита, че има всичко, което желае и заслужава. Това обаче се трансформира изцяло, когато на една от неделните служби тя се среща с жена на име Бети Гор.

Бети преподава в локалното учебно заведение и е женена за Алън, който също е член на методистката черква.

`Истинската

Двете фамилии се сближават от ден на ден и не след дълго се заражда привличане сред Кeнди и Алън. Впоследствие тя осъзнава какъв брой доста неща липсват в брака ѝ с Пат и схваща, че Алън се усеща по същия метод по отношение на Бети.

Кeнди и Алън стартират извънбрачна връзка, само че с ясната спогодба, че тя ще бъде защитавана надълбоко в загадка, с цел да не навреди на фамилиите им както и на тяхната известност измежду консервативните им съграждани. Силно религиозната Кeнди е изцяло наясно, че изневярата би могла да има съкрушителни последици и за двете фамилии. само че взема решение, че е извънредно време да намерения за персоналното си благополучие. Това обаче, както може да предположите, ще докара до злокобни последици.

На 13 юни 1980 година тялото на Бети Гор е намерено в дома ѝ. Следователите откриват, че на жертвата са нанесени 41 удара с секира. Не след дълго Кeнди се трансформира в главен обвинен.

Кой взе участие?

Без надарена и харизматична актриса в основната роля продукции като " Любов & Смърт " са обречени на неуспех. В случая няма подобен проблем, защото Елизабет Олсън прави една от най-силните функции в кариерата си, превъплъщавайки се ослепително в облика на Кeнди Монтгомъри. Талантът ѝ си личи най-ясно в сцените, изпълнени с страсти, а в няколко от тях даже не ѝ се постанова да приказва, с цел да прикове вниманието на феновете.

Олсън надалеч не е единствената, която заслужава овации за представянето си. Джеси Племънс се оправя чудесно с ролята на Алън Гор. Макар и единствено в поддръжащи функции, Кристен Ритър ( " Marvel`s Jessica Jones " ) и Том Пелфри ( " Ozark " ) също показват мощни актьорски заложби.

`Емили

Подгответе пуканките

Минисериалът е основан на книгата, писана по действителни събития " Доказателство за любовта: Истинска история за пристрастеност и гибел в предградията " на Джим Аткинсън и Джо Боб Бригс. Тя споделя за случая с убитата Бети Гор и обвинената Кендис Монтгомори, след това станала медийна сензация. Истинската Кендис е на 73 години през днешния ден.

Премиерата на " Любов и Смърт " е на 27 април, като в HBO Max ще бъдат налични за гледане първите три епизода, а всяка идната седмица ще излиза нов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР