Историите и тайните свързани с живота на британските монарси и

...
Историите и тайните свързани с живота на британските монарси и
Коментари Харесай

Как историите за принцеси завладяха малкия екран?

Историите и тайните свързани с живота на английските монарси и техните фамилии постоянно са представлявали интерес за доста хора. Добър метод да надникнем зад кулисите на кралския двор са сериалите отдадени на тази тема. Повечето от тях са комбинация от действителни обстоятелства, клюки и художествени измислици, само че все пак описват забавни истории от живота на монарсите и пленяват погледа с луксозни декори и обилни костюми.

Някои от най-хубавите художествени и документални сериали, свързани с английската монархия, подредени съгласно годината на тяхната премиера, вижте в канала във vbox7:

Вълци (Wolf Hall)
Рейтинг в IMBD – 8.1

Този минисериал, състоящ се от шест епизода, получи голям брой награди, измежду които Златен глобус за най-хубав минисериал за 2015 година Продукцията е акомодация на романите „ Вълци “ и „ Доведете труповете “ на Хилари Мантел и показва въздигането и падението на Ан Болейн през очите на Томас Кромуел – прочут консултант на Хенри VIII.

Виктория (Victoria)
Рейтинг в IMBD – 8.2

Сериалът споделя за ранните години от царуването на една от най-великите английски кралици. Черпи от действителни събития и персонални дневници, с цел да обрисува трансформацията ѝ от импулсивна госпожица в почитан монарх.

Първоначалните проекти са сериалът да има 5 сезона, само че към момента не се знае дали ще има 4 и 5 сезон.

Бялата принцеса (The White Princess)
Рейтинг в IMBD – 7.6

Сериалът е основан на едноименната книга на Филипа Грегъри, и наблюдава историята на Елизабет Йоркска , наследница на краля от семейството Йорк и крал Хенри VII, правоприемник на семейството Ланкастър.

Короната (The Crown)
Рейтинг в IMBD – 8.7

„ Короната “ започва през 2017 г.  и се оказа незабавно попадение в Netflix. Сериалът, основан от Питър Морган и Стивън Далдри, споделя историята на всекидневието на кралица Елизабет II , от нейната коронация до първите мигове на искра и драма в кралското семейство.

След сполучливия първи сезон бе направена и втора част на поредицата, представяща по-интимен взор към английския монарх. След това последва и сезон 3, който обгръща всички съществени събития от 1964 до 1977 година и пристигна с изцяло освежен актьорски състав.

В момента се снима и сезон 4, който ще започва през декември 2020 година и ще обгръща събития от интервала на 70-те и 80-те години на 20 век.

Испанската принцеса (The Spanish princess) 
Рейтинг в IMBD – 6.8

Историческата драма наблюдава младата принцеса Катрин Арагонска , обещана за брачна половинка на бъдещия крал на Англия Принц Артър. Когато Артър умира малко след сватбата, ориста на Катрин като кралица остава под въпрос.

Втори сезон на сериала би трябвало да излезе през втората половина на 2020 година

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР