Историческите постижения на армията ни в периода на Следосвобожденска България

...
Историческите постижения на армията ни в периода на Следосвобожденска България
Коментари Харесай

Представиха Българското военно чудо

Историческите достижения на армията ни в интервала на Следосвобожденска България събраха десетки учители и шефове от столични учебни заведения и професори от висши образователни заведения във Военния клуб на премиерата на документалната поредност „ Българско военно знамение “.
Поредицата е част от взаимния учебен план на съдружие „ Българска история “ и застрахователно акционерно сдружение „ Армеец “, който показва историята по съвременен и забавен метод. На премиерата бяха показани два от късометражните филми – „ Превземането на Одрин “ и „ Защитата на Българското небе “ , а основателите описаха повече за плана.


„ Цялостната активност на съдружие „ Българска история “ постоянно е била обвързвана с популяризирането на родната ни история. Това е и фокусът на сегашния план, който показва 10 борби с основно значение за страната ни “, изясни Марио Мишев от съдружие „ Българска история “.
„ Интересът към историята се заражда първо в учебно заведение. Аз, да вземем за пример, в никакъв случай няма да не помни учителя си по история, който възпламени мен и Марио по предмета. Затова упоритостта ни е „ Българско военно знамение “ да продължи развиването си освен в интернет или по малкия екран, само че и в класните стаи “, добави още Иван Кънчев от сдружението.
„ Българско военно знамение “ е идея, която ЗАД „ Армеец “ приветства с отворени прегръдки и с огромен възторг. Нашата компания от години поддържа доста просветителни и патриотични начинания, само че тази е по-различна, тъй като имаме опция директно да помогнем на учителите и шефовете, с цел да създадат часовете си по история още по-интересни. Ще продължим да работим по плана, с цел да може да достигнем до по-широк кръг от хора. Видеата ще се дават безплатно за просветителни цели “, съобщи Константин Велев – изпълнителен шеф на ЗАД „ Армеец “.


Проектът срещна поддръжката и на Столичната община и Синдиката на българските учители. Кметът на София Йорданка Фандъкова и председатeля на СБУ Янка Такева изпратиха приветствени адреси и приветстваха самодейността. На събитието участваха още представители на просветителното министерство и на Регионалното ръководство на образованието в София.
„ Българско военно знамение “, показва Сливнишката епопея, Лозенградската интервенция, Родопската Шипка, Превземането на Одрин, борбата за Кресненския пролом, боевете при Добрич и Тутракан, Дойранската епопея, отбраната на българското небе, Дравската интервенция.


Всяка седмица „ Българска история “ ще разгласява по два кино лентата на уеб страницата си и в обществените мрежи. Поредицата може да бъде проследена и по телевизия Bulgaria ON AIR – всеки петък в утринния блок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР