Исторически успех за България в спортните танци записа млада танцова

...
Исторически успех за България в спортните танци записа млада танцова
Коментари Харесай

Танцова двойка от КСТ Поморие с исторически успех за България

Исторически триумф за България в спортните танци записа млада танцова двойка. 9-годишните Илия Зелямов и Алекса Мечкова от клуб " Поморие " са първата българска двойка, която завоюва два златни медала на най-елитния шампионат по общоприети и латиноамерикански танци - Откритото състезание на Германия " German Open ".

Двойката се пребори за златото в конкуренция с най-силните двойки от целия свят, първенци от Молдова, Румъния, Казахстан, Латвия, Китай, Естония, Турция, Украйна и Италия в категория " деца ". Треньорите Явор Вълчев и Олга Абрашева заведоха в Щутгарт седем от своите представителни вдойки във всички възрастови групи.  Алекса и Илия потвърдиха че положеният труд и дълги часове тренировки дадоха своя резлутат. Двамата завоюваха първите места в общоприетите танци и многобоя от шест танца, измежду които и латина и дадоха поръчка за обещаващо бъдеще.

Илия Зелямов, който е от Свети Влас е възпитаник в ОУ " Св.св.Кирил и Методий " в кукрортното градче, а бургазлийката Алекса Мечкова е ученик на ОУ " П.Р.Славейков " -гр. Бургас. Двамата упражняват спортни танци в поморие единствено от година и половина, само че постигнатите оценки са доказателство, че както те, по този начин и треньорите им вървят по верния път към триумфа. Клуб " Поморие " към този момент има в сбирката си сребърни медали от присъединяване си в Щутгарт предходната година, както и сребро от Световно състезание. Тази година закономерно, напъните на опитните треньори донесе и златото.

9-годишните първенци Илия Зелямов и Алекса Мечкова ще вземат участие и в първият у нас шампионат през септември " Световната купа за експерти ", на който хазаин е град Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР