Исторически стоманен мост в големия холандски пристанищен град Ротердам ще

...
Исторически стоманен мост в големия холандски пристанищен град Ротердам ще
Коментари Харесай

Демонтират исторически мост в Ротердам, за да мине мегаяхтата на Безос

Исторически железен мост в огромния холандски пристанищен град Ротердам ще бъде отчасти демонтиран, с цел да може новата 127-метрова мегаяхта на Джеф Безос да плава под него, съгласно представител на града.

Милиардерът е поръчал построяването на тримачтов кораб на стойност 485 млн. $ в корабостроителницата " Oceanco " в Албласердам. В процеса на строителството обаче се оказало, че готовият кораб няма да може да премине под моста Конингсхафен, защото е прекомерно висок, макар че оптималното място за минаване под моста е 40 метра. Корабостроителят се е обърнал към управляващите на Ротердам с молба да демонтират моста и те са се съгласили. Властите настояват, че това е най-прагматичният вид - доста по-добър от това, да вземем за пример, корабът да бъде издигнат отчасти в корабостроителницата, да мине под моста и по-късно да бъде приключен на друго място. Все отново Безос и " Oceanco " ще възстановят на града разноските за демонтиране и сглобяване на моста.
Джеф Безос търси тайната на безсмъртието
Най-богатият човек на планетата Джеф Безос стартира план, целящ да отговори на значими въпроси, свързани със стареенето и гибелта. ...
Прочети повече
Според изчисленията, откакто бъде приключена, суперяхтата на Безос ще бъде втората по величина ветроходна яхта в света, отстъпвайки единствено на 143-метровата ветроходна яхта А, благосъстоятелност на съветския милиардер Андрей Мелниченко.

Мостът Конингсхафен е въведен в употреба през 1878 година и е мощно развален по време на бомбардировките на Ротердам през 1940 година През 1993 година мостът губи функционалността си на железопътна връзка сред Ротердам и Бреда след стартирането в употреба на тунела Вилемспоорт. Скоро по-късно управляващите вземат решение да го демонтират, само че се отхвърлят от тези проекти, откакто срещат остра рецензия от страна на локалните поданици.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР