Исторически музей – Котел и Художествена галерия Христо Тодоров“ –Жеравна

...
Исторически музей – Котел и Художествена галерия Христо Тодоров“ –Жеравна
Коментари Харесай

Цветан Казанджиев представя самостоятелната изложба „Стела“ в Жеравна

Исторически музей – Котел и Художествена изложба „ Христо Тодоров “ –Жеравна имат удоволствието да ви поканят да се потопите в магията на графиката, живописта и акварела на художника Цветан Казанджиев.

Самостоятелната галерия „ Стела “ ще бъде открита на 22 април 2023 година от 15.00 ч.

Цветан Казанджиев е роден на 17 октомври 1960 година в град Ямбол. От 1985 година стартира интензивно присъединяване в национални и интернационалните графични конгреси и изложения. Член на Съюза на българските художници – секция „ Графика ” от 1989 година.

Казанджиев има над 70 участия в интернационалните конгреси и биеналета. Има редица изложения в страната и чужбина. За последно той излага свои картини в жеравненската изложба, в групова галерия през 2022 година Негови картини се намират в музеи и частни сбирки по целия свят.

За творчеството на Цветан Казанджиев Иван Гранитски споделя: „ Цветан Казанджиев е едно от метафизичен извисените и търсещи имена в актуалното изкуство. Творецът се потапя в античните митология и символика, а някои от работите му наподобяват на сънуване нескрито. Цветан Казанджиев напряга съзнанието… Той е един от умните, надарени художници, които се пробват да кажат нова дума в актуалното пластическо изкуство. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР