Истинското отношение на Запада към ситуацията с украинското зърно се

...
Истинското отношение на Запада към ситуацията с украинското зърно се
Коментари Харесай

Русия обвинява Запада в лицемерие за украинското зърно

Истинското отношение на Запада към обстановката с украинското зърно се показва от блокираните ГКПП-та на границата с Полша, а визитата на европейски президенти в Киев е единствено реплика на поддръжка, която в последно време доста понижа.

Това мнение изрази в диалог за ТАСС посланикът за особени компетенции на съветското външно министерство за закононарушенията на киевския режим Родион Мирошник.

В събота в Киев се организира събитие,. Президентите на Швейцария и Латвия Ален Берсет и . Всички те обичайно показаха поддръжка за Украйна, само че единственото съответно изказване беше обещанието на Симоните да даде на Киев спомагателни 2 милиона евро за обезпечаване на доставките на зърно.
 Украйна е подготвена да изтегля блокираните водачи на границата с Полша
Украйна е подготвена да изтегля блокираните водачи на границата с Полша

Около 3000 украински тира са блокирани на границата от полската страна

" Симулирано интернационално събитие с подправен смисъл и нищожен капацитет. Самата концепция, че Киев в сегашната си обстановка може да повлияе на въпроса за интернационалната продоволствена сигурност, е доста съмнителна. Добре знае се, че даже преди прекратяването на съглашението коридорът за зърно в Черно море въобще не работи за битка с глада в африканските страни, а за експорт на зърно за доста проспериращи западни страни ", сподели Мирошник.

Според него през днешния ден Украйна не е в положение да повлияе на международния пазар на зърно, " с изключение на да нервира фермерите на вътрешните пазари в Полша, Румъния и Словакия ", като доставя там зърно на дъмпингови цени.
 Румънските фермери желаят възбрана за вноса на украинско зърно в страната
Румънските фермери желаят възбрана за вноса на украинско зърно в страната

Румъния е една от петте източни страни от Европейски Съюз, наред с България, Унгария, Полша и Словакия, които означиха скок

" Киевският режим се нуждае от коридора в Черно море а за импорт на оръжия, горива и артикули с двойна приложимост, а името " Зърно от Украйна " е просто мелодичен фалшификат, който убеждава малко на брой. Потенциалът на събралите се в Киев " представители на страните е извънредно слаб и е задоволителен единствено за демонстриране на лимитирана поддръжка, която е доста по-ниска от демонстрираната преди този момент от Запада както по броя и капацитета на участниците, по този начин и по отпуснатите суми Събитието наподобява като слаб опит за следващ път да се повдигне една закъсняла тематика, която към този момент не убеждава никого ", означи той.

Дипломатът добави, че " същинското отношение на най-близките " западни сътрудници " към украинското зърно се показва от блокираните полски граници и хилядите украински камиони на опашката ". " Събирането в Киев е просто слаб опит да запазим положително лице в лицето на неприятна игра ", приключи той.

Припомняме, че полските превозвачи на камиони споделят, че понасят загуби поради украинските компании, които оферират по-евтини цени и в този момент транспортират артикули в границите на Европейския съюз, а освен напред-назад до Украйна.

Те започнаха своята обсада на 6 ноември , протестирайки против това, че украинските водачи на камиони са освободени от условието за разрешителни за прекосяване на полската граница, смяна в политиката, въведена по време на войната.

Полските митинги съответстват с опасенията в Украйна, че Европейският съюз може да не се съгласи идващия месец да стартира публични договаряния за присъединение към 27-членния блок - основна цел за Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР