Истинският въпрос днес е как ГЕРБ смятат да управляват в

...
Истинският въпрос днес е как ГЕРБ смятат да управляват в
Коментари Харесай

Николай Денков: Никой не е заинтересован от избори днес, освен Възраждане

" Истинският въпрос през днешния ден е по какъв начин ГЕРБ считат да ръководят в тази обстановка, по какъв начин ще обезпечават болшинство оттук насетне, когато би трябвало да се вземе някакво решение ", разяснява пред акад. Николай Денков от Политическа партия.

" Парламентарната полемика (за избор на ръководител на Народното събрание – бел. ред.) беше изкривена – че ние пречим в нещо. Истинският проблем е, че ГЕРБ няма болшинство. Не разбирам за какво този проблем се трансферира върху нас ", попита Денков.

" В този либерален тест ГЕРБ няма по какъв начин да си обезпечи болшинство. Няма по какъв начин да сме и ръководещи, и съпротива в калъпа, в който се пробват да ни включат през днешния ден ", сподели още Денков.

" Конструкция " ротационен ръководител " не е разказана на никое място – нито в Конституцията, нито в Правилника на Народно събрание ", посочи той.

Николай Денков заявява, че Политическа партия биха управлявали единствено по тяхната стратегия, или по програмата на коалиция, която те са сглобили.

" Няма по какъв начин да работим дружно с ГЕРБ – споделили сме го ясно пред нашите гласоподаватели. Изтегляме нашия претендент, с цел да не пречим на ГЕРБ да си сформира обединението, която им е нужна. Нека си намерят сътрудниците, с които да работят. Ние ще гласуваме срещу Росен Желязков. Ако се откри подобаващ претендент от партия, с която Политическа партия са работили и на която имат доверие, биха го подкрепили. Не може да бъде натрапен силово, както се опита да го направи ГЕРБ ", съобщи той и добави, че кандидатурата на Кристиан Вигенин също е вид, който може да се разиска.

" Никой не е заинтригуван от избори през днешния ден, с изключение на " Възраждане ", счита Николай Денков. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР