Истинският сапун за пране се правеше само от два компонента:

...
Истинският сапун за пране се правеше само от два компонента:
Коментари Харесай

Защо сапунът за пране от супермаркетите е опасен?

Истинският сапун за пране се правеше единствено от два съставния елемент: елементарна сол и лой, нормално говеждa или агнешкa. Днес рафтовете на магазините са цялостни със сапуни с аромати и багрила.
Колкото по-скъп е сапунът за пране, толкоз по-лош може да е! Цената се усилва с ароматите, багрилата и модерните опаковки.
Производителят преследва най-вече рекламата, външно естетическите индикатори. За това се прибавят разнообразни съставни елементи - в това число аромати, които не въздействат на детергента и по-скоро носят някои отрицателни неща, в сравнение с по-положителни.
Истинският сапун за пране би трябвало да е естествен. Оттук и тъмнокафявият цвят и присъщата миризма. В същото време сапунът съвършено отстранява мръсотията: пере, измива косата и даже може да се употребява като антисептик.
 Нетипични приложения на сапуна Нетипични приложения на сапуна
Няма човек на Земята, който да не знае по какъв начин да употребява сапуна - за миене на ръцете и измиване на лицето, за пране, за разчистване и подд...
На рафтовете на магазините през днешния ден най-често се среща бял сапун. За да избелят сапуна, производителите прибавят към него титанов диоксид. Този пигмент е резистентен на влага, заради което постоянно се употребява при производството на лаково-бояджийски покрития, пластмасови и гумени произведения. Учените считат този химикал за рисков. Ако попадне в човешкото тяло, титаниевият диоксид може да предизвика рак, а при нескончаем контакт с кожата може да аргументи алергии.
Друг рисков съставен елемент, който производителите прибавят към актуалния сапун за пране, е колофонът. Той овладява неприятните миризми и може да аргументи раздразнение на кожата или пристъпи на астма.
За да определим дали сме купили сапун за пране или нещо друго, би трябвало да разберем PH на сапуна. Тъй като главната дейна съставна част на сапуна за пране са алкалните соли на висшите мастни киселини, разбираме, че равнището на централизация, което се схваща под сапун за пране от първа категория, е 11-12.
Най-лесният метод да ревизирате киселинно-алкалния баланс на сапуна е да капнете малко вода върху него и да потопите лакмусова хартия в разтвора. Ако Ph е висок, лентата ще стане мрачно зелена. В 99% от продуктите в магазините ще дадат тъкмо този резултат.
Също по този начин е елементарно да се ревизира дали производителят е добавил синтетични съставни елементи към сапуна. За да извършите това, задоволително е да оцените качеството на сапунения разтвор.
 Ето по какъв начин течният сапун може да се окаже рисков Ето по какъв начин течният сапун може да се окаже рисков
Мерките за предотвратяване от ковид са фокусирани върху спазването на положителни хигиенични практики, целящи да осуетят разпространяването м...
Според учени, непотребните съставни елементи в състава на сапуна единствено усилват цената му, само че в това време утежняват неговите детергентни свойства.
Експертите споделят, че колкото по-високо е наличието на мастни киселини в детергента, толкоз по-добре се оправя с мръсотията. Производителите на сапун за пране показват този параметър върху етикета или слагат пломба непосредствено върху парчето.
Ароматизатори, оцветители и консерванти вършат сапуна по-привлекателен за потребителя, само че в действителност те разреждат състава, измествайки естествените съставки. Такъв сапун за пране се оправя доста по-зле с петна и нечистотия - също така може да бъде рисков за здравето, изключително в случай че попадне върху отворена рана.
Ако третираме развалената повърхнина със сапун за пране, с изключение на пострадване на меките тъкани, получаваме и много съществено химическо изгаряне, което ще утежни вредите и ще усили времето за зарастване на раната, настояват учените.
Под прикритието на сапун за пране производителите създават неефективни препарати и даже с рискови съставни елементи. В същото време цените на подобен артикул са много високи, само че търговците споделят: по този начин работят законите на пазара.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР