Истински скандал се завихри в коалицията. На първа линия са

...
Истински скандал се завихри в коалицията. На първа линия са
Коментари Харесай

Скандал в коалицията: Каримански и Сабрутев си мерят постовете в бюджетна комисия

Истински скандал се завихри в обединението. На първа линия са Любомир Каримански от Има Такъв Народ и Венко Сабрутев от Политическа партия.

Днес трябваше да се организира комисия по бюджет и финанси, която е изключителна и свикана от ръководителят Любомир Каримански. Оказва се обаче, че депутатите на Кирил Петков са решили, че не им е толкоз забавна и са отишли на други комисии.

Председателят на бюджетна комисия се ядоса и съобщи, че не може някой да минава, да се подписва и да не участва на съвещанията. Ябълката на раздора станаха депутати от Политическа партия, които са неглижирали финансовата комисия и свиканото съвещание.

Сабрутев се опита да ги извини, че комисията е изключителна и не всеки може да участва на няколко места. „ Вие доста добре знаете, като свиквате изключително съвещание, че в същото време има и други комисии “, съобщи Сабрутев.

Каримански му напомни, че той е ръководител на комисията и има право да привиква съвещанията когато реши.

„ Аз пък съм представител на най-голямата парламентарна група “, скочи Сабрутев.

„ Това е следващият път, в който се проваля бюджетна комисия. За последния месец това е третия път и то заради липса на кворум. Ще уведомя по тази причина ръководителят на Народното събрание “, съобщи Каримански, който беше очевидно сърдит.

Сабрутев опита да възрази, само че ръководителят го предизвести, че той дава думата и прикани сътрудника си от Политическа партия да прочете правилника. „ Аз привиквам съвещанията, ясно ли е. Комисиите се неодобряват, имаше два такива случая “, съобщи Каримански и разпусна проваленото съвещание.

Припомняме, че около сагата за Българска народна банка и неизбирането на Любомир Каримански за гуверньор стана ясно, че точно Венко Сабрутев е бил пращан, с цел да предлага постове в Световната банка на депутатът от Има Такъв Народ, с цел да се откаже от конкуренцията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР