Истинската война се води срещу Русия, заяви руският президент Владимир

...
Истинската война се води срещу Русия, заяви руският президент Владимир
Коментари Харесай

Започна Парадът на победата в Москва

" Истинската война се води против Русия ", съобщи съветският президент Владимир Путин в тирада по време на годишния церемониал на успеха в Москва и оприличи нацистката инвазия в Съветския съюз с продължаващата война на Русия в Украйна.

" За Русия, за нашите доблестни военни сили, за победа. Ура. " - с тези думи съветският президент даде старт на военния церемониал на Червения площад. Той зае трибуната, с цел да изнесе годишната си тирада по случай Деня на успеха. На този ден се отбелязва 78-годишнина от успеха на Съветския съюз (СССР) над нацистка Германия във Втората международна война.

" Срежавайте се за бъдещето Русия, за вашите фамилии, деца ", прикани президентът, като съобщи, че просперитетът на страна зависи от народа.

Преди Путин да заеме трибуната през Червения площад един до друг минаха министърът на защитата Сергей Шойгу и новият военачалник на съветската войска Алексей Кузменков. На парада участват и водачите на някогашните аъветски републики.

Репетиции на шествията бяха планувани на 4 и 7 май. В най-малко 21 града тази година честванията бяха анулирани. Други обаче, измежду които са Москва и Санкт Петербург, взеха съществени ограничения за сигурност и взеха решение да честват както до момента.

Ограничени са в днешния ден потреблението на дронове, джетове и услуги за шерване на коли в най-големите съветски градове на фона на 14-месечната си война с Украйна. Регионалните управляващи, които взеха решение да не честват, аргументираха рестриктивните мерки и анулацията на парадите с неуточнени " съображения за сигурност " или неразбираемо показаха " актуалната обстановка ". Не стана ясно дали решенията им са взети в съгласуваност с Кремъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР