Истинската силна власт, от която се нуждае държавата, е една

...
Истинската силна власт, от която се нуждае държавата, е една
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Евроатлантическото мнозинство може да е единственият ключ към кризата

" Истинската мощна власт, от която се нуждае страната, е една здрава коалиция. Правителство, което не е дразнещо от политическа позиция, може да чака по-широка поддръжка, само че то няма да бъде по-силно ".
Това съобщи пред БНР политологът Цветанка Андреева.

Тя акцентира, че значимият извод от тези предварителни парламентарни избори е, че " електоратът,обществотокатегорично удостовери евроатлантическия избор като полезности и политика ":

" По тази тематика има едно голямо мнозинствов 49-ия парламент, коетоможе да е не просто управническо, а и конституционно болшинство. Това може да еединственият ключ към рецесията. Единствената платформа, на която да стъпят по този начин говорените промени.Не е допустима никаква промяна, в случай че има отвод от власт. "

Андрееваопредели като реалистична поканата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов към всички партии:

" Офертата беше много реалистична, в действителност има съществено желание да се образува държавно управление. Това беше много ясно декларирано от Борисов,той сподели, че ще направи държавно управление. Ще ми се да имам вяра, че ще предложат няколко формули за кабинет и нека някоя от тях да е най-успешната, с цел да може да се построи коалиция в този парламент. Макар че упованията не са изключително високи. "

Според политологаЦветанка АндрееваПП и Демократична България е трябвало да съгласуват позициите си, с цел да излязат по-силни на сцената:

" Така гледаме паралелна игра на два обособени политически субекта, което не води до консолидиращ резултат в самата коалиция.... Основната им цел е да запазят обединението (ПП-ДБ) до локалните избори. "

" Ако ПП-ДБ откажат, най-вероятно ГЕРБ няма да тръгне към политическо и ангажирано държавно управление, а ще мине на вид експертно държавно управление ", предвижда тя.

По думите ѝвсички политици са се вторачили вместните избории чакат там да бъде огромната им борба:

" Обществото знаем, чене София е значима. В момента Републиката е в заплаха.Искаме и политиците да го осъзнаят. "

Според неявсе повече отслабва политическото въздействие на президента Румен Радев:

" Той се надяваше, че през института на служебната власт ще показва мощна еднолична опция на политическата рецесия, само че виждаме, че не е елементарно да се справяш с икономическите провокации, възходящите страхове в обществото, упованията на обособените електорати.Той към този момент осъзнава, че има интерес да се отърве от действителната власт. "

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР