Истинска лавина от недоволство и съпричастност едновременно в Пловдив. Градът

...
Истинска лавина от недоволство и съпричастност едновременно в Пловдив. Градът
Коментари Харесай

Пловдив каза "Не на агресията!" и подкрепи уличен продавач на чорапи

Истинска лавина от неодобрение и съпричастност по едно и също време в Пловдив. Градът под тепетата осъди експанзията на наемател на заведение, който атакува локален махленски продавач в Капана. Хората в града изкупиха чорапите, които се е опитал да продава Георги пред заведението на нападателя си.

Пловдив отговори с обич на експанзията.

„ Това се случи преди един месец, когато не му върнах чадъра, спря ме на улицата и сподели да не минавам. Онази вечер ме към 8.30 ч. и стартира да основава проблеми “, описа Митко, прочут като Чорапа, от 20 години продава чорапи в региона. „ Благодаря на всички, които ми помогнаха и ме поддържаха “, сподели още той.

Снимка: btvnovinite.bg

Към нападателя прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

По думите на Лазар Бричков – притежател на едно от заведенията в квартала, това не е първият случай на експанзия.

„ Миналата събота е нападнал общински чиновник от отдел „ Чистота “. Имало е 15 мин. преследване по улицата, викали са полиция, евентуално ще вземат записи от камерите “, сподели той за нападателя на Митко.

„ Има няколко разправии и със съседи – притежатели на заведения. Той ги заплашва, от самото начало на пандемията заведението му работеше, има доста сигнали против него и актове “, означи още Бричков.

Снимка: btvnovinite.bg

Ана Стоянова – самостоятелен фотографски план, провежда още преди две години самодейност „ Д а си купим чорапите на Митко “. „ Тогава доста хора го поддържаха. Той е мил човек, спокоен и ухилен, не се натрапва “, сподели тя.

Станимир Конев - част от екипа на „ Капана Фест “, заяви, че през днешния ден в 16 ч. хората още веднъж ще се съберат и ще покажа, че не желаят този човек, нападнал Митко, да е тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР