„Истината е, че има много проблеми. Още в началото на

...
„Истината е, че има много проблеми. Още в началото на
Коментари Харесай

Радулов за очакваната мигрантска вълна: Оградата по границата не е наред

„ Истината е, че има доста проблеми. Още при започване на годината получих информация от мои близки и другари, част от тях чиновници в гранична полиция, че оградата по границата не е наред и в нея има съществени пробойни, тук-там се е свлякла, част от сензорите не са в положително положение и не работят “.

Така проф. Николай Радулов от Има Такъв Народ, ръководител на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, отговори на въпроса подготвена ли е страната ни да посрещне нова мигрантска вълна.

В понеделник той е приказвал с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и с шефа на Гранична полиция Деян Моллов, които са били на обиколка по границата.

„ Оказа се, че част от нещата, за които знаех, са напълно основателни – има проблеми в охранителните системи, има проблеми в сензорите и охранителните системи, има дупки в граничното оборудване. Но има и различен проблем, за който не са мислили, тези които са създавали оградата – растителността лудо израства и изкъртва оградата от основи. Скоро ще има доста повече дупки в оградата “, посочи Радулов.

Според него казусът е в това, че не са отделени средства и не е изработен проект за поддържане.

Той разгласи още че, че при последните акции на полицията през последните седмица в центъра на София и в покрайнините на града намират огромни групи незаконни мигранти и по-голяма част от тях са от Афганистан.

Гледайте във видеото коментара на проф. Радулов по проблема за полицейското принуждение и сформирането на постоянен кабинет:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР