Истанбул. Шестнадесет водещи турски лидери на гражданското общество се явиха

...
Истанбул. Шестнадесет водещи турски лидери на гражданското общество се явиха
Коментари Харесай

АFP: Съдят лидери на гражданските протести в Турция от 2013 година

Истанбул. Шестнадесет водещи турски водачи на гражданското общество се явиха в съда в понеделник, упрекнати в желание да смъкват държавното управление по време на митингите за " Парка Гези " от 2013 година, в развой, наименуван „ неуместен “ от критиците, предава AFP .
Групата включва известния предприемач и човеколюбец Осман Кавала, чието задържане от ноември 2017 година го е направило знак на репресиите против гражданското общество.
Кавала отхвърли " ирационалните изказвания, които нямат доказателства " в своето встъпително изказване, малко откакто процесът стартира при съществени ограничения зас сигурност в пандиза и правосъдния комплекс Силиври в покрайнините на Истанбул.
Той е упрекнат в организирането и финансирането на митингите, които започнаха поради проектите на държавното управление за градеж в парк Гези, една от дребното зелени площи, останали в Истанбул.
Митингите се трансфораха в национално придвижване, което бе първото съществено предизвикателство за ислямския консерватизъм и грандиозните планове за развиване на президента Реджеп Тайип Ердоган.
В обвиняването от 657 страници се цели да се показват митингите като външен скрит план с връзки с Арабската пролет, която по подигравка на ориста бе подкрепена от турското държавно управление.
Андрю Гарднър от " Амнести интернешънъл " съобщи, че процесът " приказва доста за надълбоко дефектната правосъдна система, която разреши да се реализира този политически лов на вещици.
" Това е неуместно да се показват рутинните действия на гражданското общество като закононарушения ", сподели той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР