ИСТАНБУЛ (Ройтерс) - Ветото на Съединените щати върху предложената резолюция

...
ИСТАНБУЛ (Ройтерс) - Ветото на Съединените щати върху предложената резолюция
Коментари Харесай

САЩ остават сами по въпроса за Газа след вето в ООН - министър на външните работи на Турция

ИСТАНБУЛ (Ройтерс) - Ветото на Съединените щати върху препоръчаната резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа, беше „ цялостно отчаяние “, съобщи турското министерство на външните работи.

„ Нашите другари още веднъж показаха, че Америка в този момент е сама по този въпрос, изключително при гласуването, извършено през днешния ден в Организация на обединените нации “, външният министър Хакан Фидан сподели в изявление за държавната телевизия TRT в петък.

Той приказва след среща с сътрудниците си от Организацията за ислямско съдействие и Арабската лига, които се срещнаха с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен във Вашингтон.

Чувството на „ цялостно отчаяние “ беше очебийно по време на срещата, сподели министерството в обява в платформата за обществени известия X, някогашна Twitter, в събота.

Съединените щати и Израел са срещу преустановяване на огъня, тъй като имат вяра, че това ще е от изгода единствено за Хамас. Вместо това Вашингтон поддържа паузите в борбите, с цел да отбрани ци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР