Испанското правителство огласи мерки за замразяване на автономията на Каталуния.

...
Испанското правителство огласи мерки за замразяване на автономията на Каталуния.
Коментари Харесай

Мадрид разпуска каталунското правителство, в Барселона имаше протести

Испанското държавно управление огласи ограничения за заледяване на автономията на Каталуния. Мадрид отстранява каталунските водачи, само че не разпуска Народното събрание. Решенията обаче би трябвало да бъдат утвърдени от испанския Сенат. Още за задействането на невиждания 155-и член от испанската конституция и дали министър председателят Рахой ще се спре на по-мекия вид на използването му - вижте.

На изключителното си съвещание в съботната заран кабинетът „ Рахой„ стартира процедурата по замразяването на автономията на Каталуния. Това не беше нито наше предпочитание, нито наше желание - и мисля, че испанците го знаят - това сподели испанският министър председател, само че добави, че държавно управление не е имало различен избор с изключение на да задейства член 155 ти от Конституцията, което е казус в историята на Испания.
Мариано Рахой, министър председател на Испания: Повтарям четирите цели: да възстановим законността, да се върнем към нормалността и съжителството, да продължим с икономическото възобновяване и да проведем избори. Да се върнем към естествен темп значи да възстановим валидността на испанската Контитуция и самостоятелния статут на Каталуния.  Испанският Сенат ще гласоподава препоръчаните ограничения против Каталуния в петък Испанският Сенат ще гласоподава препоръчаните ограничения против Каталуния в петък
Испанският Сенат ще организира на 27 октомври съвещание, на което би трябвало да утвърди ограниченията, които централното държавно управление предложи за контролиране на ситу...

Мадрид не приключва самоуправлението на Каталуния, нито автономията ѝ,само отстранява от власт тези, които са сложили това ръководство отвън рамките на закона. Рахой желае предварителни избори в най-кратък период.Засега функционалностите на каталунското държавно управление се изземват от министрите на централната власт. Дейността на Народното събрание в Барселона ще бъдат стеснен. Мерките обаче би трябвало да бъдат утвърдени от испанския сенат. гласуването е планувано за 27 октомври.
 Испанското държавно управление стартира процедура по лишаване автономията на Каталуния Испанското държавно управление стартира процедура по лишаване автономията на Каталуния
Испанското държавно управление стартира процеса на прекратяване на автономията на Каталуния, съобщи министър председателят Мариано Рахой след държавно съвещание, съоб...

Запазването на районния парламент се пояснява като избор на по-мекия метод за решаването на рецесията в Каталуния. Не се изключва разновидността, в който предложенията на Мадрид да заплетат обстановката още повече.Регионалният министър председател Карлес Пучдемон съобщи, че в случай че член 155 бъде задействан, той ще инициира гласоподаване на декларацията за самостоятелност на Каталуния, което може да върне спора в изходната му точка. По-късно довечера се чака изказване на Пучдемон.
 Ултиматумът към Карлес Пучдемон изтече - какво следва? Ултиматумът към Карлес Пучдемон изтече - какво следва?
В деня на предстоящата развръзка, рецесията сред Мадрид и Барселона се задълбочи още повече. Преди приключването на втория ултиматум за предоставяне на явен отгов...

Очаквано - дейностите на испанското държавно управление изкараха на митинг последователите на автономията. Мащабите обаче са съществени.

Ххиляди по централните улици на Барселона приканиха да бъдат освободени арестуваните през седмицата сепаратистки водачи - Жорди Санчес и Жорди Куишарт.

Веднага откакто министър председателят Рахой разгласи задействане на процедурите по член 155, улиците на Барселона се извършиха с пронизителен звук - хората излязоха по балконите си с тенджери и лъжици. Регионалното държавно управление също изрази страдание и неодобрение от решението на Мадрид.

Региoналният вицепремиер на Каталуния написа в обществените мрежи: „ Днес повече от всеки път би трябвало да защитим демокрацията, гражданските и политическите права “.

Той и районният министър председател Карлес Пучдемон бяха отпред на хилядното протестно шествие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР