Испанският премиер Педро Санчес предупреди, че прекалено прибързаното излизане от

...
Испанският премиер Педро Санчес предупреди, че прекалено прибързаното излизане от
Коментари Харесай

Педро Санчес: Прекалено раното излизане от изолацията в страната ще бъде тотална грешка

Испанският министър председател Педро Санчес предизвести, че прекомерно прибързаното излизане от изолацията в страната ще бъде тотална и непростима неточност, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Санчес приказва пред Народното събрание в опит да убеди депутатите да удължат " положението на паника ", въведено поради новия ковид в страната.

" Игнорирането на риска от епидемията и повдигането на положението на паника по един припрян метод, ще бъде една безспорна, тотална и непростима неточност ", пледира Санчес.

По-късно през днешния ден в Народното събрание ще има гласоподаване по въпроса. Ако " положението на паника " бъде удължено, то това ще ограничи напредванията на хората макар че против мярката са консервативната съпротива и крайната десница.

" Състоянието на паника " беше удължено в Испания към този момент три пъти. Действието на последното удължение изтича в събота в среднощ. То беше въведено първо на 14 май и разреши на държавното управление да наложи една от най-строгите изолации в Европа.

Според осведомени източници държавното управление на Санчес е съумяло да си обезпечи поддръжката на демократичната партия Сиудаданос и на баските националисти, което ще му подсигурява продобиване на вота през днешния ден в Народното събрание за удължение на " положението на паника " до 23 май, съобщи ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР