Испанският министър-председател Педро Санчес обяви на срещата на НАТО във

...
Испанският министър-председател Педро Санчес обяви на срещата на НАТО във
Коментари Харесай

Испания разполага военни сили в Словакия и Румъния

Испанският министър-председател Педро Санчес разгласи на срещата на НАТО във Вилнюс, че Испания ще разположи военни сили в Словакия и ще добави тези в Румъния, с цел да укрепи източния фланг на НАТО, оповестява организация EFE.

Санчес приказва за тези събития в изказвания, дадени пред публицисти при идването си на срещата на върха във Вилнюс, където публично ще заяви за този нов испански принос на останалите водачи на страните от НАТО. Конфликтът в Украйна ще бъде в центъра на срещата на върха и испанският министър-председател ще удостовери цялостната поддръжка на Испания за тази страна, изправена пред съветската инвазия.

За първи път Испания ще изпрати бойци в Словакия, а тези от Румъния ще бъдат допълнени с към момента неизяснен брой, отбелязва организация EFE. Испания е разположила в Румъния радар на Мобилната група за надзор на въздушното придвижване (GRUMOCA), като към 40 бойци дават отговор за употребата на това съоръжение.

Испанският министър-председател също по този начин ще се възползва от срещата на върха във Вилнюс, с цел да упорства НАТО да обърне повече внимание на южния фланг на Алианса, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР